Președintele USR, Cătălin Drulă, despre OUG-ul pentru acoperirea găurii de la buget: Va bloca primăriile din toată țara

Președintele USR, Cătălin Drulă, despre OUG-ul pentru acoperirea găurii de la buget: Va bloca primăriile din toată țara

Președintele USR, Cătălin Drulă, avertizează că ordonanța de urgență pe care o pregătește Guvernul PSD-PNL pentru acoperirea găurii de la buget va bloca primăriile din toată țara.

„Primari de toate culorile politice, nu numai primarii USR, sunt nemulțumiți că, în timp ce ei au bugete echilibrate, fără deficit, spre deosebire de bugetul acestui guvern, bugetul de stat, care are un deficit enorm și are o gaură față de acel deficit, li se impun niște reguli generice, adică nu mai au voie să gestioneze banii. Poate într-un loc ai nevoie să angajezi pe cineva la urbanism, ca o primărie să poată emite mai repede acele certificate ca oamenii să își construiască case, și nu mai poți pentru că vine o lege care taie cu barda. Aceasta este cel mai bun semn al incompetenței”, explică președintele USR, Cătălin Drulă.

Cătălin Drulă a criticat Coaliția PSD-PNL pentru că își face timp să voteze în Parlamentul numiri noi de politruci la ANCOM și ANRE, plătiți cu mii de euro pe lună, dar nu își face timp să ia măsuri corecte de reducere a cheluielilor.

„Ceea ce se întâmplă în acest moment arată că nu vor să scadă cu nimic cheltuielile clientelei de partid. Vor să crească taxele oamenilor. Deja au crescut pe tot felul de profesii liberale, pe chirii și așa mai departe. Mult din impact se va vedea la anul. Pentru că așa văd ei statul: noi suntem la putere, ne facem parte pentru noi, fraierii să plătească taxe și impozite”, spune Cătălin Drulă.