PSD vrea să controleze ANCOM încă șase ani. Politrucul Zgonea, impus în secret

PSD vrea să controleze ANCOM încă șase ani. Politrucul Zgonea, impus în secret

După ce a controlat sectorul comunicațiilor în ultimii ani prin Sorin Grindeanu și, apoi, printr-un apropiat al lui Victor Ponta, PSD vrea să dea ANCOM, pentru următorii șase ani, pe mâna lui Valeriu Zgonea, deputat PSD timp de patru mandate, achitat anul trecut într-un dosar de trafic de influență, după ce mai multe probe obținute de DNA cu SRI pe mandat de siguranță națională au fost excluse ca urmare a deciziilor CCR.

ANCOM, instituția care reglementează sectorul comunicațiilor în România și care ar trebui să vegheze asupra unei piețe de zeci de miliarde de lei, rămâne sub controlul PSD pentru încă șase ani, după ce PSD și PNL s-au înțeles cum să-și împartă conducerile ANRE și ANCOM. La ANRE a fost instalat „omul lui Virgil Popescu”, la ANCOM urmează Valeriu Zgonea, un pesedist cu ștate vechi.

În goana lor ca să-și împartă România ca pe o pradă, PSD și PNL nici măcar nu respectă procedura prevăzută de lege pentru numirea președintelui ANCOM. Comisiile reunite de IT&C, care ar trebui să audieze candidații, au fost convocate cu încălcarea Regulamentului Parlamentului: convocarea s-a făcut duminică seara pentru luni, ora 15.00. În plus, dosarele candidaților au ajuns la membrii comisiilor parlamentare cu doar câteva ore înainte de ședință și a fost ignorată solicitarea deputatului USR Radu Miruță ca persoanele propuse să vină în comisii pentru audieri.

În loc să se vindece de ciumă, PSD se îmbolnăvește mai rău: refuză să îi fie audiat candidatul pentru presedinția ANCOM, sperând ca, astfel, incompetența să fie ținută sub preș. ANCOM, o autoritate cu rang de minister și cu responsabilități critice în zona de comunicații și digitalizare, este dată pe mâna unui politruc care nu are absolut nicio legatură cu domeniul pe care va trebui să îl reglementeze”, declară deputatul USR Radu Miruță.

USR solicită PSD-PNL să înceteze bătaia de joc la adresa românilor și să nu mai dea instituții cheie pe mâna unor personaje incompetente și controversate, a căror calitate unică este fidelitatea față de șeful de partid.