Vlad Botoș (USR), despre aderarea României la Schengen: Președintele și Guvernul Ciolacu trebuie să se pună pe treabă

Vlad Botoș (USR), despre aderarea României la Schengen: Președintele și Guvernul Ciolacu trebuie să se pună pe treabă

Europarlamentarul USR Vlad Botoș solicită președintelui României și mai multor miniștri din Guvernul Ciolacu să facă eforturi suplimentare la nivelul Consiliului Uniunii Europene pentru depășirea blocajului existent în privința aderării României la spațiul Schengen.

Solicitarea europarlamentarului USR vine după votul de susținere dat astăzi de Parlamentul European în cazul petiției depuse de un grup de cetățeni români care solicită aderarea României la spațiul Schengen.

„Am făcut în Parlamentul European toate demersurile formale și informale care au ținut de mine pentru aderarea României la Schengen. Comisia Europeană susține aderarea României la Schengen, deoarece îndeplinește toate cerințele. Aproape toate statele UE susțin România în Schengen. Singurul lucru care mai trebuie făcut este ca Președintele României, ministrul de Interne, ministrul de Externe și întregul guvern să își intensifice munca și să-i convingă pe cei care mai sunt reticenți că locul României este în Schengen,” declară Vlad Botoș.

Europarlamentarul USR consideră că autoritățile române trebuie să facă noi eforturi pentru deblocarea dosarului aderării României la Schengen și să profite de această nouă dovadă de susținere dată de Parlamentul European.

„Votul Parlamentului European este foarte clar: România și românii merită să fie în spațiul Schengen, este dreptul nostru. Votul de astăzi a arătat că o largă majoritate susține această aderare. Doar politica populistă de extremă dreaptă din Austria ne mai ține la porțile Europei. Această situație trebuie deblocată, iar autoritățile de la București trebuie să se pună pe treabă,” a transmis europarlamentarul Vlad Botoș.