USR îl cheamă pe ministrul Barbu la comisia de Agricultură: Guvernul aduce legumicultorii la faliment

USR îl cheamă pe ministrul Barbu la comisia de Agricultură: Guvernul aduce legumicultorii la faliment

USR îl cheamă la comisia de Agricultură din Senat pe ministrul Florin Barbu să explice de ce guvernul că nu a făcut la timp plățile din programul Tomata, aducând legumicultorii români în pragul falimentului.

Senatorul USR Sebastian Cernic, secretarul comisiei pentru agricultură din Senat, acuză guvernul că tratează fermierii români cu dispreț și indiferență. Termenul de plată pentru legumicultori era 31 august, iar ministrul Agriculturii a anunțat public că abia săptămâna viitoare guvernul ar putea să ia în discuție alocarea a 13 milioane de euro pentru ciclul I din programul Tomata.

Florin Barbu este și el membru al guvernului vorbe-nu-fapte, iar declarațiile sale sunt încă un exemplu de cum a fost distrusă, pas cu pas, agricultura românească. Cel mai recent raport al Curții de Conturi a României arată cu cifre, clar, că miniștrii PSD au săpat groapa agriculturii românești! Nu avem bani pentru legumicultori, pe zootehniști îi falimentăm prin intervenții tardive și ineficiente contra pestei porcine și, astfel, o țară cu un potențial agricol enorm este un importator net de produse agricole. Florin Barbu trebuie să vină la comisie și să explice ce are de gând guvernul să facă!”, spune senatorul USR Sebastian Cernic.

USR a avertizat de nenumărate ori că, așa cum a fost gândit și implementat până acum, programul Tomata nu e un program care să-i ajute pe fermieri, ci o risipă a banului public, făcut cu dedicație, iar acum s-a ajuns exact acolo unde am prezis: „nu mai sunt bani pentru fermieri”.