Senatorul Marius Bodea: În coaliția PSD-PNL mai sunt și alți baroni locali care trebuie excluși pentru probleme penale

Senatorul Marius Bodea: În coaliția PSD-PNL mai sunt și alți baroni locali care trebuie excluși pentru probleme penale

Premierul PSD Marcel Ciolacu ar trebui să ceară colegului de coaliție Nicolae Ciucă excluderea baronilor de Iași, Chirica și Alexe, dacă vrea să arate cu adevărat integritate. Ambii baroni locali PNL sunt trimiși deja în judecată în dosare de corupție, semnalează senatorul USR Marius Bodea.

“Dacă pesediștii mimează acum subit integritatea și exclud din partid baronii lor locali prinși la furat, atunci domnul Ciolacu să ceară partenerilor săi de coaliție, subalternii de la PNL, să îi excludă și ei, spre exemplu, pe inculpații Chirica Mihai și Alexe Costel, ambii baroni locali trimiși deja în judecată în mai multe dosare de corupție. Adică într-o situație juridică mai avansată decât cea a pesedistului Buzatu. Să fie echitate până la capăt în coaliție”, spune Marius Bodea.

Costel Alexe este trimis în judecată pentru luare de mită în dosarul Tabla și pentru trucarea unor concursuri de angajare în dosarul Școala Populară de Arte Iași.

Mihai Chirica este trimis în judecată de DNA pentru abuz în serviciu în dosarul Flux și mai este inculpat principal de către DIICOT Iași în alte dosare, printre care dosarul Zoiosu și dosarul Veranda, ambele hoții imobiliare.

Curățenia reală a clasei politice se va face la alegerile de anul viitor. În vechile partide mai sunt mulți baroni care au furat din banii publici, dar nu au fost încă prinși în flagrant.