Tudor Pop: Decizia FRF privind meciul România-Andorra, o picătură într-un ocean de reclame

Tudor Pop: Decizia FRF privind meciul România-Andorra, o picătură într-un ocean de reclame

Deputatul USR Tudor Pop salută decizia Federației Române de Fotbal ca la meciul România-Andorra, la care vor avea acces doar copiii sub 14 ani, să nu ruleze reclame la pariuri, dar atrage atenția că autoritățile statului trebuie să adopte măsuri ferme și consecvente pentru ca tinerele generații să fie cu adevărat protejate de flagelul jocurilor de noroc.

Este un început, o picătură într-un ocean de reclame. Copiii sunt în continuare asaltați de o publicitate super agresivă pe stadioane, pe stradă, acasă pe canapea, lângă școli, pe telefoane și tablete. Copiii care merg sau participă la competiții sportive trebuie protejați mai bine. Se pot găsi soluții pentru a nu mai asocia atât de direct și fără scrupule sportul, mișcarea și jocurile de noroc. Pentru că facem bine cu o mână, stricăm cu cealaltă. Asta este apelul meu către mișcarea sportivă, către FRF, către LPF, către președinții si patronii de cluburi sportive, către influencerii din sport și către industria jocurilor de noroc. Fiți cu adevărat responsabili în ceea ce privește copiii și viitorul lor ca adulți”, declară deputatul USR Tudor Pop.

Vicepreședinte al Comisiei de Tineret și Sport din Camera Deputaților, Tudor Pop i-a transmis miercuri o scrisoare președintelui Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, prin care i-a solicitat să nu permită afișarea mesajelor publicitare care promovează jocurilor de noroc la meciul România – Andorra. Solicitarea a fost formulată în contextul prezenței aproape exclusive a copiilor sub 14 ani în tribune, așa cum prevede regulamentul FIFA, ca urmare a sancțiunilor dispuse după meciul România – Kosovo.

USR este primul partid care a adus problema jocurilor de noroc pe agenda publică și a atras atenția asupra consecințelor dezastruoase pe care le are această adicție asupra a tot mai mulți români. USR a depus și șase proiecte de lege menite să combată fenomenul: scot păcănelele din orașe și sate, interzic reclama stradală la jocurile de noroc, primarii primesc mai multă putere și pot refuza să dea un aviz pentru funcționarea sălilor de jocuri de noroc, iar cei care controlează industria nu mai pot juca la pariuri.

Prin vocea președintelui Cătălin Drulă, USR i-a lansat și o provocare lui Marcel Ciolacu, premier și președintele PSD: un pact împotriva păcănelelor. Pachetul de șase legi USR poate fi adoptat chiar săptămâna viitoare pentru a-i proteja pe români de acest flagel care distrge vieți.