Ionuț Moșteanu: Nu vreau să cred că marii oameni de stat ai României se ascund sub mese de frica lui Șoșoacă

Ionuț Moșteanu: Nu vreau să cred că marii oameni de stat ai României se ascund sub mese de frica lui Șoșoacă

Liderul de grup al deputaților USR, Ionuț Moșteanu, a cerut public explicații de la președinții celor două camere ale Parlamentului, Nicolae Ciucă și Alfred Simonis, pentru anularea discusului lui Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei.

”Asistăm la un moment stânjenitor pentru Parlament, pentru instituțiile din România. Aceste instituții care, iată, își arată incapacitatea de a administra un moment de politică externă foarte, foarte, important pentru țara noastră. O bâlbâială continuă, de două zile așteptăm cu toții să înțelegem programul domnului Zelenski.

Nu vreau să cred că marii oameni de stat ai României se ascund sub mese de frica lui Șoșoacă, pentru că această întrebare a fost pe buzele tuturor, ca urmare a amenințărilor Dianei Șoșoacă din spațiul virtual. Domnul Zelesnki este un om curajos și stă de doi ani de zile sub bombe și sub gloanțe. Cu siguranță că nu s-ar fi speriat de o doamnă senator mai gălăgioasă, care vorbește mult și tare și filmează non-stop”, a declarat Ionuț Moșteanu.

Liderul deputaților USR a criticat liderii coaliției pentru schimbarea programului și folosirea ședinței de plen reunit pentru a numi noi sinecuriști la ANCOM și Curtea de Conturi.

”Astăzi am văzut o alabala portocala toată ziua. Vine, nu vine, de la 11 încolo tot felul de știri pe surse. Și iată, acum, în Biroul Permanent, ni s-a confirmat fără niciun motiv foarte clar că programul se schimbă și domnul Zelenski va veni să se întâlnească numai cu președinții camerelor și nu va mai fi acea cuvântare a dânsului în fața plenului reunit al Parlamentului României.

Și dacă cei de la PSD și PNL tot și-au adus parlamentarii astăzi aici, s-au gândit să-și rezolve problemele lor de bucătărie, să-și pună sinecuriști la ANCOM și la Curtea de Conturi. Vom vedea astăzi niște numiri care sunt de tot râsul. Practic, fac de rușine resursa umană a acestor două mari partide.

Vedem acolo niște baronet și niște puștani, fără CV, puși în niște funcții extrem de importante pentru funcționarea statului român. Asta este resursa umană în PNL și în PSD. Dau la o parte de la ANCOM doi profesioniști, vicepreședinții, pentru a-și pune ei șeful de la PSD Strehaia și, cum spuneam, un tânăr de la PNL. Și asta este o încă o palmă dată democrației românești, după toată brambureala de astăzi”, a spus Moșteanu.