USR a lansat oficial candidații la alegerile europarlamentare în cadrul Consiliului ALDE

USR a lansat oficial candidații la alegerile europarlamentare 2024, în cadrul Consiliului de toamnă al partidului european ALDE, de la București.

Lista candidaților USR este deschisă de Elena Lasconi, în prezent primarul USR al municipiului Câmpulung. În primii 20 de candidați de pe lista USR, sunt 12 femei, ceea ce reprezintă un procent de 60%.

Pe lângă Elena Lasconi, mai candidează Cristina Prună (deputată de București), Corina Atanasiu (fost secretar de stat MIPE), Adriana Cristian (consilieră locală Cluj-Napoca), Teodora Stoian (avocat), Ramona Goga (consilieră locală Zalău), Alina Gîrbea (expertă în administrația europeană), Geta Daniela Drăghici (medic, Bacău), Alina Totti (expertă în politici europene, Olanda), Emilia Mateescu (juristă, fost prefect al județului Argeș), Gabriela Ferguson (profesoară de matematică, Marea Britanie), Lucia Hang (economistă, fost subprefect de Mureș).

„Sunt multe alegeri în 2024. Vom schimba președintele, vom vota un alt parlament și ne vom alege primarii și consilierii. Dar primele alegeri sunt cele pentru Parlamentul European. Sunt cele care vor da tonul, cele care pot crea momentum pentru forțele schimbării. Trebuie să facem totul pentru ca la alegerile europene să obținem un scor istoric, așa cum am făcut-o în urmă cu cinci ani. Și pentru asta vom veni în fața alegătorilor nu doar cu cel mai ambițios plan de modernizare a țării, dar și cu cei mai buni candidați care să ne reprezinte în Parlamentul European”, a declarat președintele USR, Cătălin Drulă.

Pe lista USR pentru alegerile europarlamentare se regăsesc profesori universitari, medici, avocați, economiști, experți în IT, antreprenori, ingineri, experți în politici și fonduri europene, consilieri locali și parlamentari care și-au dovedit competența prin legi care schimbă viața românilor în bine.

Prioritățile candidaților USR la alegerile europarlamentare țin de accelerarea procesului de aderare a României la Spațiul Schengen, susținerea investițiilor în școli, spitale și autostrăzi, combaterea corupției, protecția mediului, apărarea drepturilor muncitorilor.

Lansarea oficială a avut loc în cadrul consiliului ALDE de toamnă, care s-a ținut în premieră în București, România. Copreședinții ALDE Timmy Dooley și Ilhan Kyuchyuk, președintele Renew Europe Stéphane Séjourné și alți lideri europeni au participat la eveniment și au încurajat echipa USR pentru alegerile de anul viitor și au vorbit despre rolul important pe care USR îl are în familia liberală europeană.

Lista completă de candidați:

1. Elena Lasconi
  2. Dan Barna