USR a lansat oficial candidații la alegerile europarlamentare în cadrul Consiliului ALDE

USR a lansat oficial candidații la alegerile europarlamentare în cadrul Consiliului ALDE

USR a lansat oficial candidații la alegerile europarlamentare 2024, în cadrul Consiliului de toamnă al partidului european ALDE, de la București.

Lista candidaților USR este deschisă de Elena Lasconi, în prezent primarul USR al municipiului Câmpulung. În primii 20 de candidați de pe lista USR, sunt 12 femei, ceea ce reprezintă un procent de 60%. 

Pe lângă Elena Lasconi, mai candidează Cristina Prună (deputată de București), Corina Atanasiu (fost secretar de stat MIPE), Adriana Cristian (consilieră locală Cluj-Napoca), Teodora Stoian (avocat), Ramona Goga (consilieră locală Zalău), Alina Gîrbea (expertă în administrația europeană), Geta Daniela Drăghici (medic, Bacău), Alina Totti (expertă în politici europene, Olanda), Emilia Mateescu (juristă, fost prefect al județului Argeș), Gabriela Ferguson (profesoară de matematică, Marea Britanie), Lucia Hang (economistă, fost subprefect de Mureș).

„Sunt multe alegeri în 2024. Vom schimba președintele, vom vota un alt parlament și ne vom alege primarii și consilierii. Dar primele alegeri sunt cele pentru Parlamentul European. Sunt cele care vor da tonul, cele care pot crea momentum pentru forțele schimbării. Trebuie să facem totul pentru ca la alegerile europene să obținem un scor istoric, așa cum am făcut-o în urmă cu cinci ani. Și pentru asta vom veni în fața alegătorilor nu doar cu cel mai ambițios plan de modernizare a țării, dar și cu cei mai buni candidați care să ne reprezinte în Parlamentul European”, a declarat președintele USR, Cătălin Drulă.

Pe lista USR pentru alegerile europarlamentare se regăsesc profesori universitari, medici, avocați, economiști, experți în IT, antreprenori, ingineri, experți în politici și fonduri europene, consilieri locali și parlamentari care și-au dovedit competența prin legi care schimbă viața românilor în bine.

Prioritățile candidaților USR la alegerile europarlamentare țin de accelerarea procesului de aderare a României la Spațiul Schengen, susținerea investițiilor în școli, spitale și autostrăzi, combaterea corupției, protecția mediului, apărarea drepturilor muncitorilor.

Lansarea oficială a avut loc în cadrul consiliului ALDE de toamnă, care s-a ținut în premieră în București, România. Copreședinții ALDE Timmy Dooley și Ilhan Kyuchyuk, președintele Renew Europe Stéphane Séjourné și alți lideri europeni au participat la eveniment și au încurajat echipa USR pentru alegerile de anul viitor și au vorbit despre rolul important pe care USR îl are în familia liberală europeană.

Lista completă de candidați: 

 1. Elena Lasconi
 2. Dan Barna
 3. Vlad Voiculescu
 4. Vlad Botoș
 5. Cristina Prună 
 6. Radu Mihail
 7. Corina Atanasiu
 8. Adriana Cristian
 9. George Gima
 10.  Teodora Stoian
 11.  Ramona Goga
 12.  Alina Gîrbea
 13.  Geta Daniela Drăghici
 14.  Alina Totti 
 15.  Nicolae Mihai Șvab
 16.  Emilia Mateescu 
 17.  Ion Belu 
 18.  Gabriela Ferguson 
 19.  Lucia Hang
 20.  Adrian Pop Dan
 21. Ștefan Lucian Judele
 22. Raluca Mihaela Bercea
 23. Ionuț Ciprian Alexandru
 24. Andrei Chirica
 25. Răzvan Vladimir Socolov
 26. Adrian Giurgiu
 27. Sergiu Dorin Grui
 28. Daniela Ancuța Șarpe
 29. Aurel Fierăscu
 30. Alina Mirela Bălăşcău
 31. Alex Cozma
 32. Silviu Andrei
 33. Lucia Maria Udrescu
 34. Mihai Caius Zvîncă 
 35. Laurențiu Gheorghe  
 36. Liana Maria Ursa 
 37. Florin Drăgulin 
 38. Marian Ion Lazăr  
 39. Robert Mihai Voicu 
 40. Alexandru Adrian German 
 41. Irena Eugenia Pleșoiu 
 42. Eusebiu Iftode
 43. Ioan Bledea