USR a lansat oficial candidații la alegerile europarlamentare în cadrul Consiliului ALDE

USR a lansat oficial candidații la alegerile europarlamentare în cadrul Consiliului ALDE

USR a lansat oficial candidații la alegerile europarlamentare 2024, în cadrul Consiliului de toamnă al partidului european ALDE, de la București.

Lista candidaților USR este deschisă de Elena Lasconi, în prezent primarul USR al municipiului Câmpulung. În primii 20 de candidați de pe lista USR, sunt 12 femei, ceea ce reprezintă un procent de 60%. 

Pe lângă Elena Lasconi, mai candidează Cristina Prună (deputată de București), Corina Atanasiu (fost secretar de stat MIPE), Adriana Cristian (consilieră locală Cluj-Napoca), Teodora Stoian (avocat), Ramona Goga (consilieră locală Zalău), Alina Gîrbea (expertă în administrația europeană), Geta Daniela Drăghici (medic, Bacău), Alina Totti (expertă în politici europene, Olanda), Emilia Mateescu (juristă, fost prefect al județului Argeș), Gabriela Ferguson (profesoară de matematică, Marea Britanie), Lucia Hang (economistă, fost subprefect de Mureș).

„Sunt multe alegeri în 2024. Vom schimba președintele, vom vota un alt parlament și ne vom alege primarii și consilierii. Dar primele alegeri sunt cele pentru Parlamentul European. Sunt cele care vor da tonul, cele care pot crea momentum pentru forțele schimbării. Trebuie să facem totul pentru ca la alegerile europene să obținem un scor istoric, așa cum am făcut-o în urmă cu cinci ani. Și pentru asta vom veni în fața alegătorilor nu doar cu cel mai ambițios plan de modernizare a țării, dar și cu cei mai buni candidați care să ne reprezinte în Parlamentul European”, a declarat președintele USR, Cătălin Drulă.

Pe lista USR pentru alegerile europarlamentare se regăsesc profesori universitari, medici, avocați, economiști, experți în IT, antreprenori, ingineri, experți în politici și fonduri europene, consilieri locali și parlamentari care și-au dovedit competența prin legi care schimbă viața românilor în bine.

Prioritățile candidaților USR la alegerile europarlamentare țin de accelerarea procesului de aderare a României la Spațiul Schengen, susținerea investițiilor în școli, spitale și autostrăzi, combaterea corupției, protecția mediului, apărarea drepturilor muncitorilor.

Lansarea oficială a avut loc în cadrul consiliului ALDE de toamnă, care s-a ținut în premieră în București, România. Copreședinții ALDE Timmy Dooley și Ilhan Kyuchyuk, președintele Renew Europe Stéphane Séjourné și alți lideri europeni au participat la eveniment și au încurajat echipa USR pentru alegerile de anul viitor și au vorbit despre rolul important pe care USR îl are în familia liberală europeană.

Lista completă de candidați: 

  1. Elena Lasconi
  2. Dan Barna
  3. Vlad Voiculescu
  4. Vlad Botoș
  5. Cristina Prună 
  6. Radu Mihail
  7. Corina Atanasiu
  8. Adriana Cristian
  9. George Gima
  10.  Teodora Stoian
  11.  Ramona Goga
  12.  Alina Gîrbea
  13.  Geta Daniela Drăghici
  14.  Alina Totti 
  15.  Nicolae Mihai Șvab
  16.  Emilia Mateescu 
  17.  Ion Belu 
  18.  Gabriela Ferguson 
  19.  Lucia Hang
  20.  Adrian Pop Dan
  21. Ștefan Lucian Judele
  22. Raluca Mihaela Bercea
  23. Ionuț Ciprian Alexandru
  24. Andrei Chirica
  25. Răzvan Vladimir Socolov
  26. Adrian Giurgiu
  27. Sergiu Dorin Grui
  28. Daniela Ancuța Șarpe
  29. Aurel Fierăscu
  30. Alina Mirela Bălăşcău
  31. Alex Cozma
  32. Silviu Andrei
  33. Lucia Maria Udrescu
  34. Mihai Caius Zvîncă 
  35. Laurențiu Gheorghe  
  36. Liana Maria Ursa 
  37. Florin Drăgulin 
  38. Marian Ion Lazăr  
  39. Robert Mihai Voicu 
  40. Alexandru Adrian German 
  41. Irena Eugenia Pleșoiu 
  42. Eusebiu Iftode
  43. Ioan Bledea