Cazul podului de la Brăila: Grindeanu e foarte mândru că încalcă cu bună-știință legea

Cazul podului de la Brăila: Grindeanu e foarte mândru că încalcă cu bună-știință legea

USR avertizează că ministrul PSD Sorin Grindeanu încalcă cu bună-știință legea pentru că a deschis circulația pe podul de la Brăila, deși acest proiect nu a fost recepționat de Ministerul Transporturilor și are grave probleme de calitate.

Ministrul PSD al Transporturilor a deschis pe repede înainte un pod de 500 de milioane de euro nefinalizat, cu lucrări restante, de calitate îndoielnică. Doar ca să își facă poză cu panglica.

De când s-a deschis podul de la Brăila, au apărut: infiltrații repetate în blocurile de ancoraj, șuruburi nestrânse la parapetele de protecție, asfalt necorespunzător care trebuie refăcut din temelii.

Legea 10/1995 privind calitatea în construcții este foarte clară și spune că „darea în folosință a construcției se face numai după admiterea recepției la terminarea lucrărilor”. Ministrul Sorin Grindeanu se mândrește public că încalcă această lege, pentru că a dat drumul circulației fără recepție.

„Avem săptămâna și stricăciunea la podul de la Brăila. Iar PSD-iștii, ca niște mici oameni de stat, caută țapi ispășitori pe care să îi arunce sub autobuz. Zero asumare. Săptămâna asta a crăpat asfaltul până la hidroizolație la câteva zile de la reparație. Replica lui Mihai Tudose, politicianul care se tot laudă cu acest pod: nu e treaba statului. Ba este treaba statului. Adică a PSD-istului Sorin Grindeanu, coleg de partid cu Tudose. PSD la transporturi înseamnă gargară la televizor, în timp ce lucrările la pod nu sunt finalizate, defectele tot ies la iveală, iar drumul de legătură spre Jijila și capătul celui de la Brăila nu sunt încă deschise traficului”, spune Horațiu Cosma, fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

USR cere remedierea de urgență a tuturor defectelor și recepționarea pe bune a podului de la Brăila, astfel încât să putem circula în siguranță pe un pod de care să fim cu adevărat mândri.