USR a ales candidații pentru alegerile locale din 2024, din județul Brașov

USR a ales candidații pentru alegerile locale din 2024, din județul Brașov

USR a ales candidații pentru alegerile locale din 2024, din județul Brașov. În urma votului membrilor, Allen Coliban a fost reales candidatul USR la funcția de primar al municipiului Brașov, pentru un nou mandat, iar senatorul Irineu Darău a fost ales candidatul USR pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Brașov.

USR a ales și candidații pentru municipiile Săcele și Codlea: Daniela Olariu, jurist și antreprenor de 15 ani, este candidatul USR pentru Primăria municipiului Săcele, iar Alexandru Săbădașu, în prezent consilier local, este candidatul USR pentru Primăria municipiului Codlea.

În orașul Râșnov, din partea USR va candida Horia Motrescu, consilier local și liderul grupului USR din Consiliul Local Râșnov. La alegerile din 2020, Horia Motrescu a obținut încrederea a 30% dintre râșnoveni.

În comuna Sânpetru, actualul primar Marian Arhire va fi candidatul USR pentru un nou mandat. În acest moment, comuna Sânpetru are semnate proiecte de finanțare nerambursabilă de peste 5 milioane de euro, lucru care până acum nu s-a întâmplat în vechea administrație.

“Continuăm proiectele începute în beneficiul Brașovului. Am cerut votul brașovenilor în 2020 într-un moment pe care l-am descris ca fiind un moment critic, esențial pentru dezvoltarea orașului. Pe toate direcțiile de dezvoltare, Brașovul avansează. Avem de trei ori mai multe proiecte decât a avut vechea administrație, avem finanțări pentru aceste proiecte. Brașovul este pe primele locuri în ceea ce privește atragerea de fonduri: avem 1.2 miliarde de lei aprobate prin PNRR și alte surse nerambursabile. Avem cel mai ambițios proiect de investiții în educație, avem două creșe și o gradiniță finalizate, iar altele sunt în faza de șantier și de pregătire. Brașovul se dezvoltă într-un ritm accelerat și sustenabil și avem motive de mândrie legate de orașul nostru. Țin să mulțumesc brașovenilor pentru implicare și pentru încrederea pe care ne-au acordat-o mie și echipei”, a declarat Allen Coliban, primarul Brașovului.

La nivel de județ, USR are o viziune de dezvoltare integrată, nu doar pentru un oraș sau o comună. În 2024, USR oferă românilor și brașovenilor o alternativă viabilă la cele două blocuri toxice: sistemul învechit al PSD-PNL care și-a demonstrat limitările în ultimii peste 30 de ani și varianta extremistă, anti-europeană, care nu reprezintă viitorul nici pentru România, nici pentru Brașov. 

Îmi doresc un județ echilibrat, cu mai mulți poli de dezvoltare și fără zone uitate. Consiliul Județean trebuie să devină un liant între administrații, indiferent de culoarea politică, să faciliteze proiecte mari și să atragă susținere pentru Brașov de la nivel național. Vreau ca pe axa local-județean-național să ne luptăm pentru sănătate, educație, infrastructură și atractivitate pentru business – pentru ceea ce merităm cu toții, în fiecare comunitate în parte”, a declaratIrineu Darău, senator și președintele USR Brașov.