PSD și PNL refuză să oprească afacerile marca Paul Stănescu, așa cum cere USR

PSD și PNL refuză să oprească afacerile marca Paul Stănescu, așa cum cere USR

Proiectul USR de lege prin care stuful din Delta Dunării ar redeveni stuf, iar apropiații baronului PSD Paul Stănescu nu ar mai putea primi milioane de euro subvenție pentru pajiști imaginare, este băgat la sertar de PSD și PNL. Termenul pentru raport în comisii a fost ieri, dar oamenii lui Ciolacu și Ciucă din Camera Deputaților fac tot ce pot pentru a îngropa proiectul definitiv.

Cam cât pot ține cu ghearele PSD și PNL de legea pe care au dat-o cu dedicație pentru Paul Stănescu? O țară întreagă a văzut că vor să-și dea din pix milioane de euro de pe urma Deltei. Mai bine ar pune mâna pe pixul ăla și ar scrie o lege pentru oamenii din Deltă, că pentru aceștia nu au făcut nimic. Și, dacă vor să îndrepte aberația pe care au votat-o în Parlament anul trecut, să pună PSD și PNL pe ordinea de zi odată proiectul USR care abrogă legea lor”, declară deputata USR Diana Buzoianu, inițiatoare a proiectului USR privind stuful din Delta Dunării.

Dacă proiectele de lege care îi ajută să-și facă jocurile electorale și marea comasare PSD-PNL trec cu viteză maximă prin Parlament, proiectul USR ca suprafețele de apă din Delta Dunării pe care se cultivă stuf să nu mai poată fi considerate pajiști, depus în octombrie 2023, este blocat în comisiile din Camera Deputaților de coaliția condusă de Ciolacu, Ciucă și Iohannis.

PSD și PNL nu doar că au respins constant solicitările USR de dezbatere a proiectului în regim de urgență în Parlament, dar l-au trimis pentru raport la patru comisii, după care au refuzat să-l pună în discuție. Termenul pentru depunerea raportului a expirat ieri.

Proiectul USR pentru ca stuful să redevină stuf în Deltă este îngropat la comisii și, la cum se arată lucrurile, nici nu se va mișca ceva prea curând. Pentru că Nicu și Marcel nu mai au niciun fel de rușine față de români. Cred că i-au păcălit și că îi vor păcăli în continuare, ca să-și facă ei și camarila lor de partid combinațiile. Nu-i vom lăsa, însă, să ne fure viitorul! Împreună cu cetățenii onești vom alege în 2024 să construim România modernă și îi vom trimite acasă pe Nicu și Marcel!”, afirmă Eugen Terente, deputat USR de Tulcea.

Cerem PSD și PNL să nu mai apere interesele baronului PSD Paul Stănescu și să deblocheze dezbaterea proiectului USR. Nici Delta Dunării, nici România întreagă nu sunt moșia lui Ciolacu și Ciucă!