Oana Țoiu: Premier Ciolacu înainte să vorbească despre Mirei trebuie să îi oprească

Oana Țoiu: Premier Ciolacu înainte să vorbească despre Mirei trebuie să îi oprească

Deputata Oana Țoiu, vicepreședintă USR, îi atrage atenția lui Marcel Ciolacu că trebuie să își facă treaba de premier și să asigure siguranța fetelor și a femeilor din România, în loc să se folosească de „Mirel de la Turnu Măgurele” pentru atacuri politice.

În timp ce Marcel Ciolacu folosește cu lejeritate referințe la Mirel pentru oponenți politic, nu pentru agresori sau hărțuitori, Guvernul PSD-PNL nu a alocat suficienți bani pentru brățările pentru agresorii victimelor violenței domestice, deși un sfert din ordinele de protecție sunt încălcate.

Data viitoare, domnule Marcel, când faceți referire la Mirel, vă sfătuiesc respectuos să vă faceți prima dată treaba de premier. Să asigurați siguranța fetelor și a femeilor. În timpul guvernării domnului Ciolacu, INS numără cu litere mari că România are acum «521 de femei între 11-14 ani în uniuni consensuale», deși tuturor ne este clar că sunt fetițe și nu femei și au nevoie de protecție, nu de numărarea unui consimțământ care nu poate exista nici legal, nici moral. Îi reamintesc premierului PSD că femeile în țara asta au cu 600.000 mai multe voturi decât bărbații. Și poate le vor folosi împotriva celor care le iau la mișto revolta”, a declarat Oana Țoiu.

Oana Țoiu reamintește că partidul lui Marcel Ciolacu, PSD, a votat pentru dezincriminarea actului sexual cu minore de 14-16 ani și a scos din lege circumstanțele agravante dacă agresorul era o persoană cu autoritate. Legea a fost reparată la presiunea societății civile și a USR.

În ultimii ani, USR a depus mai multe proiecte pentru victimele violenței, iar unele dintre ele au devenit legi. Printre ele, legea care le dă dreptul la dublarea perioadei ordinului de protecție la 12 luni, legea care asigură victimelor asistență juridică gratuită și în apel, nu doar în prima instanță a procesului, legea care oferă locuințe de necesitate pentru victime, legea care incriminează distribuirea de imagini intime fără consimțământul persoanei în cauză.