USR și-a desemnat candidatul pentru Primăria Cluj, după un proces unic în România: Viorel Băltărețu

USR și-a desemnat candidatul pentru Primăria Cluj, după un proces unic în România: Viorel Băltărețu

Într-un exercițiu de democrație participativă fără precedent, Viorel Băltărețu, președintele Filialei USR Cluj-Napoca și deputat USR de Cluj, a fost desemnat de către clujeni să reprezinte partidul în cursa pentru Primăria Cluj-Napoca la alegerile locale din 9 iunie. Desemnarea este finalul procesului de alegeri primare deschise, o premieră națională inițiată de USR Cluj-Napoca sub sloganul „Tu alegi!”.

Campania „Tu alegi!” a fost un apel pentru toți cetățenii municipiului, cărora le-a oferit posibilitatea unică de a decide direct cine este candidatul USR pentru Primăria Cluj-Napoca. În cadrul campaniei, cei trei candidați – Viorel Băltărețu, George Trif și Mihaela Nia – au participat la trei dezbateri publice pe teme care îi preocupă pe clujeni, de la infrastructură la calitatea serviciilor publice, de la spații verzi la viziunea pentru un Cluj mai incluziv.

Procesul de votare a inclus atât opțiunea online, prin intermediul platformei dedicate, cât și posibilitatea de vot fizic, acolo unde au avut loc cele trei dezbateri publice.

„Sunt onorat de încrederea pe care clujenii mi-au acordat-o și conștient de responsabilitatea pe care o presupune această nominalizare. Viziunea mea pentru Cluj este a unui oraș unde fiecare voce contează și contribuie la direcția orașului. Voi fi un primar care ascultă, nu insultă cetățenii. Voi fi un primar deschis la ideile care vin din societate, pentru că până la urmă Clujul de azi a fost făcut prin muncă și energia clujenilor. Un primar bun pentru Cluj este acela care lasă orgoliile deoparte și valorifică fiecare idee bună, indiferent cine a propus-o. Împreună, vom lucra pentru un Cluj mai deschis, modern și european, un oraș al tuturor și pentru toți, indiferent unde ar locui. Clujenii își doresc o schimbare la Primăria Cluj-Napoca. În aceste luni, am discutat cu mulți cetățeni și le-am ascultat problemele. În Cluj, există o nemulțumire acumulată în ultimii ani, ca un curent de adâncime ignorat de liderii actuali ai Clujului”, susține Viorel Băltărețu, candidat USR la Primăria Cluj-Napoca.

Cu experiență profesională în antreprenoriat și inginerie, Viorel Băltărețu este la primul mandat de deputat în Parlamentul României, fiind activ în domeniile dezvoltare economică, antreprenoriat și infrastructură, respectiv în digitalizarea serviciilor publice. A absolvit Facultatea de Electronică și Telecomunicații a Universității Tehnice din Cluj-Napoca. Este căsătorit de 27 de ani și are două fiice gemene.

USR este principala forță de opoziție din Cluj-Napoca, singura capabilă să livreze schimbarea dorită de clujeni. USR Cluj-Napoca este o echipă unită, motivată, cu o bună cunoaștere a problemelor locale și care are soluții realiste și aplicabile pentru transformarea Clujului într-un oraș în care fiecare poate trăi în bunăstare.

„PNL e trecutul orașului nostru. PNL nu poate mai mult. Dar Clujul poate. Și Clujul merită mai mult. Îi așteptăm pe toți cei care cred asta să ni se alăture. Le mulțumesc colegilor care au participat în etapa finală a competiției interne, Mihaela Nia și George Trif, și echipei organizatoare. Împreună construim un Cluj pentru toți”, a mai declarat Viorel Băltărețu.