Partidul Unic PSD-PNL a făcut scut în jurul ministrului mincinos care ia din banii bolnavilor

Partidul Unic PSD-PNL a făcut scut în jurul ministrului mincinos care ia din banii bolnavilor

PSD și PNL s-au coalizat astăzi, încă o dată, pentru apărarea intereselor Partidului Unic și împotriva românilor: au votat împotriva moțiunii USR și Forța Dreptei. Votul înseamnă, implicit, că îl susțin în continuare pe Marcel Boloș, ministrul care a aruncat în haos economia României, prin măsurile fiscal-bugetare fără cap și fără coadă, adoptate și aplicate de pe o zi pe alta.

172 de deputați PNL și PSD au votat pentru menținerea în funcție a inventatorului taxei pe boală și, implicit, pentru păstrarea acestei taxe aberante. Se dovedește, astfel, încă o dată, că PNL a mințit când a declarat că susține eliminarea taxei pe boală. Ministrul Boloș a spus-o foarte clar și în dezbaterea de luni: consideră că taxa de 10% pe concediile medicale nu este deloc o eroare, a fost introdusă în mod intenționat ca să crească colectarea la buget. În urma votului de azi, Guvernul Ciolacu va lua și în luna martie din banii bolnavilor de cancer, al gravidelor care au sarcini cu risc maternal, al femeilor care tocmai au născut, deși toate aceste categorii au contribuit ani la rând”, declară deputata USR Oana Țoiu.

Că PNL nu are nici cea mai mică intenție să facă un pas înapoi în privința taxei pe boală rezultă și din îndârjirea cu care au fost astăzi respinse, atât în Comisia juridică, cât și în Comitetul liderilor, propunerile USR de urgentare a dezbaterilor pe proiectul pentru desființarea taxei pe concediile medicale.

Nu renunțăm și vom continua să punem presiune pe PSD și PNL pentru ca această ultimă taxă aberantă să fie eliminată.

Ca să înțelegem mai bine lipsa de logică a acestei taxe: e ca și cum un pensionar ar fi forțat să plătească din pensie contribuția pentru pensie. Taxa pe boală arată disperarea Guvernului PSD-PNL și nonșalanța cu care bagă mâna în buzunarul românilor, al celor mai vulnerabili dintre români, pentru că vorbim de situații de risc sau de boală, situații dificle. Și, dacă punem alături, și populismul bugetar, cu clientela politică și sinecurile PSD-PNL, taxa aceasta este o adevărată insultă”, afirmă deputatul USR Adrian Wiener.

Doar în luna ianuarie, taxa pe boală a redus veniturile a 25.000 de părinți care au avut nevoie de una sau mai multe zile de concediu medical pentru îngrijirea copilului bolnav, a peste 9.000 de mame cu sarcini cu risc maternal și a 5.000 de mame care au născut la începutul anului 2024. Cifrele au devenit și mai mari în februarie și continuă să crească, cu fiecare zi în care este ținut la sertar proiectul USR de eliminare a taxei pe boală.