USR: Ciolacu mai dă o palmă moldovenilor. 9 ani, întârzierile cumulate pe A7

USR: Ciolacu mai dă o palmă moldovenilor. 9 ani, întârzierile cumulate pe A7

Premierul Ciolacu se laudă că va rămâne în istoria Moldovei ca fiind prim-ministrul care a alocat regiunii cei mai mulți bani pentru dezvoltare, dar cifrele dovedesc încă o minciună a președintelui PSD: nu a terminat niciun kilometru din Autostrada A7, unul din marile proiecte de infrastructură ale Moldovei. Mai mult, întârzierile cumulate pe cele 13 loturi ale Autostrăzii Moldovei înseamnă nu mai puțin de 9 ani!

După ce Ciolacu a jignit toți moldovenii, le mai dă o palmă, mințindu-i cu nerușinare că a făcut investiții record în Moldova. Realitatea este că în 30 de ani, baronii PSD și PNL au furat cu nerușinare Moldova, au sărăcit-o și au împins sute de mii de oameni să ia calea străinătății, lăsându-și familiile și căminele în urmă, în căutarea unui trai decent”, declară Horațiu Cosma, fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

Autostrada Moldovei (A7), coloana vertebrală a Moldovei din punctul de vedere al infrastructurii rutiere, înseamnă 320 km de autostradă și 3 miliarde de euro, bani europeni obținuți de USR prin PNRR. Primele două loturi (Ploiești-Mizil, Mizil-Spătaru) aveau ca termen de finalizare aprilie 2024, dar stadiul la zi al lucrărilor este de abia la 60-65%, întârzierile fiind de 9 luni și, respectiv, 8 luni.

Pe celelalte 10 loturi, întârzierile sunt între 1 lună și 11 luni, stadiul actual al lucrărilor variind între 5% și 35%.

Ciolacu și Grindeanu și-au bătut joc, pur și simplu, de acest proiect. Nu se circulă pe niciun kilometru din cei 320 de km ai A7, deși din aprilie trebuia să circulăm pe primii 50 de km. Șantierele sunt mult în urmă, pe zeci de kilometri între Focșani și Pașcani bate vântul și nu e nici urmă de muncitor, iar promisiunile PSD și PNL sunt doar praf electoral în ochii oamenilor. În tot acest timp, zeci și zeci de români își pierd viața în accidente tragice pe drumul național paralel E85”, precizează Horațiu Cosma.