USR face demersuri pentru ca stațiunea Rânca să devină stațiune de interes național

USR face demersuri pentru ca stațiunea Rânca să devină stațiune de interes național

Președinta USR, Elena Lasconi, împreună cu parlamentari și consilieri locali USR a avut o întâlnire cu antreprenori din zona Rânca în cadrul căreia a prezentat un set de măsuri asumat la nivel național. Aceste măsuri au ca scop să susțină dezvoltarea stațiunii Rânca și sprijinirea antreprenorilor locali, dar și creșterea calității vieții localnicilor de aici, precum și a calității serviciilor oferite turiștilor.

„România este o țară superbă și putem face tot mai multe lucruri ca să o păstrăm așa, ca să ne bucurăm de ceea ce are de oferit! Antreprenorii din Rânca au nevoie de sprijin pentru a putea să se dezvolte, nu să fie permanent cocoșați de taxe, birocrație și reguli ce se schimbă peste noapte. Am stat de vorbă deschis cu oamenii din zonă și le-am arătat ce putem face concret noi, USR, pentru ca zona să înflorească. Ceea ce propunem pentru Rânca, de fapt, este valabil pentru toată țara”, a declarant Elena Lasconi, președintă USR.

Măsurile propuse de USR:

• susținem ca stațiunea Rânca să fie declarată stațiune turistică de interes național. Astfel, toate proiectele de finanțare din această zonă vor avea un punctaj mult mai mare;
• susținem și facem demersuri pentru o nouă reformă administrativă, în urma căreia Rânca să nu mai fie administrată de două localități;
• redepunem în Parlamentul României proiectul de lege pentru realizarea domeniului schiabil Rânca-Vidra;
• susținem scăderea taxării pe muncă și a nivelului de taxare pentru munca part-time;
• o dată la două luni, consilierii locali USR, împreună cu reprezentanți USR Gorj, vor avea întâlniri cu localnicii pentru a scrie proiecte de hotărâre pe care apoi să le depunem și susținem în consiliile locale ale celor doua primării care administrează Rânca.

„Sunt legat sufletește de această zonă încă din copilărie. Ca parlamentar, am făcut și până acum o serie de demersuri pentru a susține această zonă și mă bucur că ai mei colegi și președintele partidului nu doar că susțin aceste demersuri, dar au găsit și alte soluții pentru a transforma Rânca într-o bijuterie turistică, așa cum merită. La cum nu s-au întâmplat lucruri serioase până acum pentru Rânca din partea niciunei autorități, e clar că degeaba așteptăm ca problemele de acolo să se rezolve de la sine. Avem soluțiile corecte și le vom pune în practică”, afirmă Radu Miruță, deputat și președinte USR Gorj.

În stațiunea Rânca ajung anual aproximativ 350.000 de turiști. Destinația este o opțiune de vacanță și vara, dar și iarna. În acest moment, Rânca are câteva pârtii de schi bine întreținute de mediul privat, dar nu își atinge adevăratul potențial fără o interconectare peste munți, cu domeniile schiabile din județele vecine. USR propune unirea domeniului schiabil Rânca cu Vidra, prin telegondolă cu ramificații, creând cel mai mare domeniu schiabil din România.