Republica Moldova

Între vecinii noștri, Republica Moldova ocupă, fără îndoială, un loc special. Susținem parcursul european al Republicii Moldova, o dorință împărtășită de cetățenii de pe ambele părți ale Prutului.

În acest scop, vom încuraja realizarea reformelor absolut necesare privind independența justiției, lupta anti-corupție, însănătoșirea sectorului bancar și investigarea fraudelor, măsuri menite să ducă la de-oligarhizarea Republicii Moldova. De asemenea, interconectările energetice și de transport și stabilirea unui cadru legal predictibil vor face din Republica Moldova o destinație mai atractivă pentru investitorii români și străini.

Susținem de asemenea ajutorul de dezvoltare acordat de România. Vom contribui la votarea legii privind Agenția Română de Asistență pentru Dezvoltare (RoAid) și la crearea fondului ”Libertatea” în cadrul RoAid pentru a ajuta de-oligarhizarea Moldovei prin proiecte privind media independentă, activități politici independente, ONG-uri și autorități locale libere de influența oligarhilor.