USR cere retragerea propunerii PSD – ALDE: Mihai Tudose nu respectă criteriile de integritate și competență profesională

Partidul Uniunea Salvați România consideră că propunerea lui Mihai Tudose din partea coaliției PSD –ALDE pentru funcția de Prim-ministru al României este inacceptabilă.

Nominalizarea lui Mihai Tudose pentru această funcție nu respectă criteriile enunțate public de Președintele României, Klaus Iohannis, pentru acceptarea unei astfel de propuneri, atât în ceea ce privește condiția de integritate, dar și în privința capacității dovedite de a conduce Guvernul.

Mihai Tudose este acuzat că a plagiat în lucrarea de cercetare pentru doctorat, realizată sub coordonarea lui Gabriel Oprea la Academia Națională de Informații, plătind drepturi de autor pentru textul plagiat.

Uniunea Salvați România consideră că o astfel de explicație reprezintă o atitudine reprobabilă cu privire la cerințele de integritate impuse de exigențele unei lucrări de doctorat și o desconsiderare a condițiilor obligatorii de onestitate intelectuală cerute de comunitatea academică.

Totodată, activitatea lui Mihai Tudose în calitatea de ministru al Economiei în cadrul Guvernului condus de Sorin Grindeanu îl descalifică pentru ocuparea funcției de Prim-ministru deoarece chiar în evaluarea proprie a partidului a fost constatată o performanță ”zero” a ministrului Tudose în îndeplinirea măsurilor asumate prin programul de guvernare.

„Ne-am întors cu 20 ani în urmă. Un gen de om care pare desprins din cadrele vechi ale Partidului Comunist Român. Un om cu grave probleme de moralitate, integritate și competență. Nu a demonstrat nimic în niciunul din guvernele și functiile pe care le-a ocupat. Nu există nicio realizare profesională notabilă în 20 de ani de politică care să-l legitimeze pe domnul Tudose pentru funcția de premier”, a declarat Dan Barna, purtătorul de cuvânt al USR.

Ținând cont de faptul că propunerea lui Mihai Tudose nu respectă condițiile impuse de Președintele României pentru nominalizare, Uniunea Salvați România cere Președintelui Klaus Iohannis să respingă această propunere și să ceară coaliției PSD – ALDE o altă nominalizare.