Mesajul USR la Cotroceni: Ne dorim o majoritate alternativă la PSD

Delegația din partea partidului Uniunea Salvați România a susținut în cadrul consultărilor de luni, de la Cotroceni, că PSD nu mai poate guverna România, iar propunerea lui Mihai Tudose ca premier confirmă incapacitatea Partidului Social Democrat de a furniza oameni competenți și integri la guvernare.

Președintele interimar Elek Levente și vicepreședinții USR Vlad Alexandrescu, Stelian Ion, Dan Barna și Ionuț Moșteanu i-au cerut președintelui Klaus Iohannis să refuze propunerea lui Mihai Tudose pentru funcția de prim-ministru. România are nevoie de un premier profesionist care să ofere stabilitate țării și să rezolve rapid criza politică declanșată în mod arbitrar de liderii PSD-ALDE.

”I-am prezentat președintelui condițiile în care partidul ar participa la o guvernare alternativă, fără PSD. principala condiție fiind continuarea luptei anticorupție și asigurarea independenței Justiției. USR a anunțat că își dorește să facă o nominalizare pentru ministerul Justiției pentru a avea garanția opririi asaltului legislativ sau de altă natură asupra legilor importante din domeniu. De asemenea, pentru USR este importantă reforma Codului electoral pentru a reveni la alegerea primarilor în două tururi”, a declarat la finalul consultărilor președintele Elek Levente.

USR și-a exprimat încrederea că președintele Klaus Iohannis va insista pentru respectarea cerințelor de integritate și profesionalism în nominalizarea unui nou premier, precum și disponibilitatea de a susține o variantă onestă și competentă, care să nu includă PSD.