După șase luni de guvernare, PSD și ALDE au stabilizat România în haos economic și bugetar

După șase luni de guvernare, PSD și ALDE au stabilizat România în haos economic și bugetar

În șase luni de guvernare, coaliția PSD – ALDE a destabilizat bugetul național și a generat haos în economia țării. Datele oficiale despre veniturile și cheltuielile statului din prima jumătate a anului arată incompetența guvernelor propuse de liderii PSD și ALDE, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu în gestionarea responsabilă a finanțelor publice.

Guvernele PSD – ALDE au cheltuit în șase luni 123,5 miliarde de lei, cu mai mult de 6 miliarde de lei decât veniturile colectate, ducând deficitul bugetar la 0,77% din PIB. Grav și periculos este că acest deficit aproape s-a triplat într-o singură lună.  În luna iunie diferența dintre cheltuieli și venituri a crescut cu peste 4 miliarde de lei.

Astfel, criza guvernamentală și scandalul politic al schimbării propriului guvern din luna iunie de către coaliția PSD – ALDE a acoperit o creștere explozivă a cheltuielilor cu mult peste încasările bugetului. Datele privind execuția bugetară din primele șase luni arată o incompetență crasă a guvernării PSD – ALDE care în ciuda creșterii economice nu reușește să crească în același ritm nivelul veniturilor la bugetul statului.

Economia României a crescut în primul trimestru cu 5,7% însă veniturile din impozitul pe profit au scăzut cu 6,3%. Iar creșterea economică deși vine în principal din consum, exact veniturile statului din consumul populației continuă să fie în scădere față de aceeași perioadă a anului trecut. Încasările din TVA sunt în scădere cu 4,3% iar veniturile din accize sunt mai mici cu 7,6%.

”Uniunea Salvați România semnalează public și cere explicații oficiale asumate pentru cauzele care au dus la derapajul major în cheltuirea banilor publici din luna iunie precum și pentru nerealizările majore în colectarea veniturilor bugetare care nu sunt normale și firești pentru o economie în creștere”, susține deputatul Dan Barna, purtătorul de cuvânt al USR.

Guvernarea PSD – ALDE continuă să sacrifice dezvoltarea economică viitoare a României în detrimentul unor majorări salariale nesustenabile, investițiile publice, atât din bugetul național cât și din fonduri europene.