USR condamnă maniera în care a fost convocat Parlamentul pentru un simulacru de sesiune extraordinară

USR condamnă maniera în care a fost convocat Parlamentul pentru un simulacru de sesiune extraordinară

Partidul Uniunea Salvați România protestează față de modul în care liderul PSD, Liviu Dragnea tratează Parlamentul României ca pe o instituție aflată la cheremul său și al intereselor oportuniste de partid.

Convocarea pur formală a Parlamentului într-o sesiune extraordinară doar pentru a da Guvernului posibilitatea să adopte ordonanțe de urgență în această perioadă aruncă în derizoriu activitatea Parlamentului și mecanismul de adoptare a ordonanțelor de urgență în timpul vacanței parlamentare.

USR consideră că prin convocarea acestei sesiuni extraordinare vor fi promovate mai multe ordonanțe de urgență într-un mod total lipsit de transparență și fără o dezbatere publică în domenii extrem de importante cum ar fi pensiile speciale sau transferul companiei ELCEN de la ministerul Energiei la Primăria Municipiului București.

Problema pensiilor speciale și asimilarea principiului firesc și corect al contributivității necesită o analiza riguroasă și nu poate fi rezolvată printr-o ordonanță de urgență, adoptată intempestiv, fără o dezbatere publică consistentă.

”USR susține eliminarea excepțiilor de la principiul contributivității din sistemul public de pensii. Acestea trebuie să fie limitate doar la cazuri excepționale și în virtutea unor merite deosebite. În acest sens, Uniunea Salvați România a depus deja la Camera Deputaților un prim proiect de lege, prin care sunt eliminate pensiile speciale pentru parlamentari”, declară deputatul Dan Barna.

USR cere celorlalte formațiuni politice să susțină adoptarea proiectului de lege prin care pensiile parlamentarilor nu mai sunt exceptate de la principiul contributivității pentru a da un exemplu că se dorește o tratare fundamentată și nu politică a pensiilor speciale.

În realitate și această nouă măsură se înscrie în seria ințiativelor haotice care alcătuiesc tabloul unei guvernări dezastruoase care caută cu disperare soluții pentru acoperirea promisiunilor electorale mincinoase ale PSD și ALDE.