Apel de candidaturi pentru conducerea CNSAS

Apel de candidaturi pentru conducerea CNSAS

 

Uniunea Salvați România lansează un nou apel de candidaturi pentru a desemna un profesionist în Colegiul Director al Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității.

Candidații trebuie să respecte condițiile legale pentru ocuparea acestei funcții, dar și criteriile de profesionalism și integritate ale USR.

Din CNSAS nu pot face parte persoanele care au fost lucrători ai Securității sau colaboratorii acesteia, cei ai altor servicii de informații străine, ai altor structuri informative interne și externe și ai altor organizații care au desfășurat sau desfășoară activități ce contravin drepturilor și libertăților fundamentale ale omului. De asemenea, nu pot face parte din CNSAS persoanele care au suferit condamnări pentru infracțiuni de drept comun, chiar dacă au fost amnistiate.

Candidatul trebuie să se bucure de o bună reputație și să aibă o activitate recunoscută în domeniul apărării drepturilor omului și a cercetării abuzurilor din perioada comunistă.

USR dorește îmbunătățirea accesului public la arhivele CNSAS și comunicarea transparentă a spețelor de interes public.

Candidații trebuie să trimită un CV, un cazier judiciar, o declarație pe propria răspundere că nu au colaborat cu Securitatea și o scrisoare de intenție la adresa de e-mail: [email protected]. Termenul limită este 19 martie, ora 12:00.