Abuz: PSD evacuează cu poliția parlamentarii opoziției din ședințele de consiliu local

Primarii PSD în frunte cu Gabriela Firea au ajuns să evacueze, în mod abuziv, parlamentarii opoziției din ședințele de consiliu local, pentru că semnalează problemele de legalitate ale deciziilor luate de autoritățile locale.

Deputatul USR de Dolj, Adrian Prisnel, a fost împiedicat să ia cuvântul în ședința de joi, 29 martie, a Consiliului Local al Primăriei Craiova, iar consilierii PSD și primarul Mihail Genoiu, au apelat la poliția locală pentru evacuarea lui din sală, deși, conform art. 54 din Legea administrației locale 215/2001 senatorii și deputații au dreptul să participe și să vorbească în ședințele consiliilor locale.

„Am venit să atrag atenția majorității din Consiliul Local și primarului Mihail Genoiu că hotărârea de înființare a unui SRL care să administreze imobilele aflate în patrimoniul asociațiilor de proprietari din Municipiul Craiova este imorală, ilegală și nocivă pentru cetățeni. Va rezulta un monopol, pentru că primăria și controlează și prestează serviciile de administrare, fiind într-o poziție dominantă în raport cu firmele cinstite de pe piață. Această hotărâre omoară firme cinstite, aduce șomaj și va putea impune ce prețuri dorește”, a declarat deputatul USR Adrian Prisnel.

Primarul Mihail Genoiu a preluat rapid modelul Gabriela Firea care înființează, în mod ilegal, firme municipale care să cheltuie banii publici și să administreze domenii importante ale orașului, fără niciun fel de transparență.

La ședință au fost prezenți și reprezentanți ai asociațiilor de proprietari și ai firmelor care prestează servicii de administrare și nici aceștia nu au putut să exprime un punct de vedere asupra acestui HCL, care încalcă mai multe legi: Legea Transparenței decizionale, a Concurenței și legea organizării și funcționării asociațiilor de proprietari.

USR Dolj va sesiza Consiliul Concurenței și Prefectul județului Dolj care poate constata nelegalitatea hotărârii, iar deputatul USR Adrian Prisnel va ataca în instanță acest abuz al PSD de a-i interzice să vorbească în ședința de Consiliu Local.

„Aștept procesul verbal să pot ataca în contencios administrativ decizia Consiliului Local de a-mi interzice să vorbesc. Genoiu și Firea nu pot să treacă cu tancul majorității peste interesele cetățenilor și peste legi. Vreau să mulțumesc consilierilor PNL că au susținut, prin vot, dreptul meu ca parlamentar de a lua cuvântul și că au atras atenția șefilor PSD ai primăriei Craiova că e un abuz”, a declarat deputatul USR Adrian Prisnel.

Startul abuzurilor în ședințele de consiliu local a fost dat tot de primarul Capitalei Gabriela Firea. Deputatul independent Nicușor Dan a fost evacuat, miercuri, din sala Consiliului General al Municipiului Bucureşti, fiind acuzat că a întrerupt şedinţa, în momentul în care a vrut să ia cuvântul pe un proiect, deși, așa cum am arătat mai sus, are acest drept prin lege.