Peste 5000 de oameni au semnat petiția publică pentru parcul Uranus

Peste 5000 de oameni au semnat petiția publică pentru parcul Uranus

Peste 5000 de oameni au semnat petiția publică pe care USR a inițiat-o pentru a transforma terenul din jurul Parlamentului într-un parc public.

Proiectul USR de crearea a parcului Uranus are până acum susținerea publică a mai multor personalități din România și din lume: Șerban Țigănaș, președintele Ordinului Arhitecților din România, Diana Culescu, președintele Asociației Peisagiștilor din România și Tony Williams, președintele Asociației Internaționale a Peisagiștilor (Europe). Domnul Tony Williams a scris o scrisoare prin care cere Parlamentului României și Primăriei Capitalei transformarea terenului în parc public și oferă întreaga asistență profesională a asociației pe care o reprezintă.

Pentru a promova proiectul, USR inaugurează, sâmbătă, la Energiea, o expoziție cu planșe ce ilustrează parcul Uranus. Inițiatorii proiectului vor fi prezenți la inaugurare pentru a oferi mai multe detalii, iar expoziția poate fi vizitată până pe 27 mai, fiind parte din Romanian Design Week.

”USR crede că o Românie democratică are nevoie de spații publice deschise și incluzive. Din acest motiv am inițiat discuția despre deschiderea terenului din jurul Palatului Parlamentului către cetățeni și transformarea sa într-un parc public. Am creat, împreună cu o echipă de arhitecți și urbaniști, un studiu și o proiect care se găsește pe site-ul parculuranus.org. și susținem toate demersurile care vor duce la scoaterea Parlamentului și a terenului din jurul său din izolarea în care se găsesc acum”, a declarat Șerban Marinescu, arhitect și consilier al grupului USR care a realizat proiectul Parcul Uranus.

În acest moment, Parlamentul României este un adevărat oraș interzis, dar terenul din jur are un potențial imens de a reintra în viața Capitalei.