USR este singurul partid finanțat 100% transparent

USR este singurul partid finanțat 100% transparent

Uniunea Salvați România este singurul partid cu cheltuielile la vedere și finanțare transparentă, iar aceeași transparență o va aduce și în viitoarea guvernare.

Au apărut recent în spațiul media dezinformări legate de procesul de donații online al USR. În contextul în care timp de 28 de ani toate partidele din România s-au finanțat cu geanta de bani, din bani sifonați, din banii publici, USR este singurul partid finanțat 100% transparent, prin bancă.

Dezinformările lansate în presă arată că scena politică refuză ideea că o campanie electorală se poate finanța și altfel decât prin intermediul găștilor abonate la contractele cu statul. Refuză să vadă faptele, să citească deciziile instanțelor judecătorești și aleg să promoveze știri false, doar pentru a le face pe plac stăpânilor. USR subliniază că zilele trecute Curtea de Apel București a decis că donațiile online primite de USR sunt legale.

“Procesul de donații la USR este transparent. Sistemul este creat în așa fel încât banii donatorului să ajungă la procesatorul de carduri într-o primă fază, sunt trecuți prin platforma de donații și apoi ajung în contul USR. Platforma de donație ne asigură că trecem prin toți pașii legali de identificare a donatorului. Și procesul de donație este la rândul său transparent. Mai mult, pentru a face donație este necesar ca donatorul să fie cetățean român și să-și asume că banii sunt din venituri proprii. Datele, cerute în secțiunea de termeni și condiții, spun foarte clar că identitatea furnizată trebuie să fie identitatea celui care face donația, iar folosirea unei identități false este pedepsită în articolul 327 din Codul Penal cu închisoare de la 6 luni la 3 ani”, a explicat vice-președintele USR, Ionuț Moșteanu.

USR acceptă și validează donațiile de îndată ce a verificat identitatea donatorului, iar persoana autorizată de partid să facă acest lucru poate respinge sau accepta donația. Dacă USR nu validează donația, banii se întorc la donator în termen de 21 de zile. Așadar, e întotdeauna factorul uman în spatele calculatorului, care decide dacă donația e una care respectă toți pașii legali. USR nu acceptă bani de la persoane pe care nu le poate verifica!

Practicile USR de primire de donații sunt cele ale unui partid onest, decent și hotărât să guverneze România cu aceeași transparență.