Apel către Parchetul Militar pentru audierea răniților din spitale după mitingul diasporei

Apel către Parchetul Militar pentru audierea răniților din spitale după mitingul diasporei

Uniunea Salvați România face un apel la Poliție și la Parchetul Militar să ia legătura de urgență cu toți cei care au fost răniți și sunt internați în spitale după mitingul diasporei din 10 august.

Unul dintre membrii USR, Doru Oprea, a fost grav rănit la mitingul din 10 august și este internat în spital de trei zile, iar până în prezent nu a venit nimeni, nici de la Poliție, nici de la Parchet, să îi ia declarații. În situația lui Doru sunt mai mulți răniți care nu se vor putea deplasa luni și marți pentru a da declarații la Parchetul Militar. Polițiștii și procurorii trebuie să meargă să îi audieze pe toți cei care au fost răniți și sunt internați în spitale.

Colegul nostru Doru Oprea a fost operat și va avea nevoie de chirurgie plastică și grefe de mușchi și de piele după ce una din deja celebrele grenade folosite la miting i-a perforat coapsa piciorului drept, nu departe de artera femurală.

Uniunea Salvați România îi îndeamnă pe toți cei care au fost afectați de gazele lacrimogene sau au suferit vătămări corporale să depună plângeri. Cetățenii trebuie să reclame abuzurile instituțiilor statului atunci când acestea au loc, indiferent de natura lor. Dacă oamenii nu vor trage împreună un semnal de alarmă, aceste comportamente și măsuri abuzive se pot repeta în viitor.

Juriștii USR vor ajuta membrii partidului, dar și cetățenii simpli cu asistență ca să transmită plângeri cu informații, poze, clipuri video către Parchetul Militar.