USR a inițiat o moțiune simplă împotriva lui Tudorel Toader

Uniunea Salvați România a depus, luni, alături de Partidul Național Liberal o moțiune simplă împotriva ministrului justiției Tudorel Toader.

USR consideră că se impunea o evaluare a ministrului justiției, după toate modificările din domeniu din ultima perioadă. Concluzia evaluării USR este că Tudorel Toader este un ministru de nota patru care a abandonat justiția în mâinile infractorilor.

În moțiunea intitulată „Ministrul Justiției, un ministru de nota 4” USR a identificat 20 de motive pentru care Tudorel Toader trebuie să plece din funcție. Printre acestea se numără girarea modificărilor nocive la legile justiției și codurile penale, declanșarea la comandă a procedurii de revocare a procurorului-șef DNA, performanța negativă de a scoate magistrații în stradă, nominalizarea unui nou șef al DIICOT contestat de procurori, inițierea ordonanței de urgență pentru înființarea secției speciale de anchetare a magistraților.

USR susține că a venit timpul ca Tudorel Toader să își ia în primire postul de notar sau să se întoarcă în avocatură și să apere infractorii în mod onest, contra unui onorariu, nu pe bani publici.

Textul integral al moțiunii – MOȚIUNEA SIMPLĂ – Ministrul Justiției, un ministru de nota 4 (patru)”