USR: PSD să construiască bugetul pe cifre reale, nu date mincinoase

USR: PSD să construiască bugetul pe cifre reale, nu date mincinoase

USR îi cere Guvernului să construiască bugetul pe cifre reale, să nu prezinte românilor date mincinoase și să nu umfle artificial veniturile. Dacă se află la guvernare trebuie să protejeze cetățenii cinstiți și firmele din România, și să elimine orice taxe noi.

„Dacă ne-am lua după analizele lui Liviu Dragnea, cea mai mare creștere economică din lume ar fi cea din Venezuela – de câteva zeci de milioane de procente în 2 ani, deși oamenii mor de foame. Realitatea este că economia a crescut cu 11 la sută în ultimii 2 ani, conform cifrelor auditate și publicate de Comisia Europeană (și validate de către Guvern). Diferența dintre 11% și cifrele fanteziste ale lui Dragnea este explicată de inflație, deprecierea leului și diverse artificii contabile. Aceasta creștere de 11% a venit din munca și investițiile sectorului privat și milioanelor de oameni cinstiți din România. Guvernul PSD nu are NICI UN MERIT pentru această cifră. Ce a reușit guvernul de fapt să facă ?A ajutat creșterea economică? A distrus-o! A reușit să devalueze leul, să crească inflația, să crească dobânzile, să ne arunce în aer bugetul, să distrugă economia privată prin ultimele OUG-uri, să ne împingă în criză în 2019. A reușit 0 investiții în autostrăzi, 0 spitale și 0 școli”, transmite președintele USR Dan Barna.

Însă guvernul PSD a reușit două lucruri: să crească pensiile speciale și salariile până la nivele absurde pentru politruci, rude și membri PSD care lucrează în administrație. Mii de PSD-iști incompetenți au ajuns să câștige cu mult peste 10.000 RON pe lună, fără să fie nevoiți să și lucreze iar unii din sinecuri ministeriale fără chiar să treacă pe la muncă; să dea miliarde de EUR către firmele de casă ale PSD – pentru luminițe, borduri și concerte gratuite.

USR va analiza cu atenție bugetul care va fi propus de guvern în următoarele zile și va veni cu soluții clare pentru redresarea economiei. Nu vom accepta distrugerea economiei! Oamenii nu trebuie sa sufere din cauza incompetentei PSD