USR: Penalii dau legi pentru penali. Cătălin Rădulescu scapă infractorii de dosare

Senatorul USR Florina Presadă avertizează că propunerile de modificare a Codului Penal propuse de către deputatul PSD Cătălin Rădulescu distrug, practic, lupta anticorupție, multe din dosarele aflate în lucru la DNA urmând a fi închise.

Proiectul depus azi la Senat de către Cătălin Rădulescu propune următoarele modificări:

– termenul de prescripție a răspunderii penale se reduce de la 10 ani la 8 ani când legea prevede pentru infracțiunea săvârșită pedeapsa închisorii mai mare de 10 ani, dar care nu depășește 20 de ani;

– termenul de prescripție a răspunderii penale se reduce de la 8 ani la 4 ani, când legea prevede pentru infracțiunea săvârșită pedeapsa închisorii mai mare de 5 ani, dar care nu depășește 10 ani;

– de la 5 ani la 3 ani, când legea prevede pentru infracțiunea săvârșită pedeapsa închisorii mai mare de un an, dar care nu depășește 5 ani;

– termenul de 3 ani se elimină, când legea prevede pentru infracțiunea săvârșită pedeapsa închisorii care nu depășește un an sau amenda.

„Dosarele de corupție ar fi aruncate în aer, multe dintre ele intrând sub incidența prevederilor prin care termenele de prescripție se înjumătățesc. Aceste termene au fost deja modificate printr-una din legile care a trecut ieri de Comisia Iordache și se află azi pe ordinea de zi a Plenului Senatului de la 15h00. Ceea ce propune deputatul Rădulescu e și mai grav. Probabil vor să se asigure că într-o formă sau alta sunt acoperiți și scapă toți!” spune Florina Presadă.