Lucian Stanciu Viziteu: Raportul Comisiei Manda depășește în fantezie ultimul sezon din „Game of Thrones”

Lucian Stanciu Viziteu: Raportul Comisiei Manda depășește în fantezie ultimul sezon din „Game of Thrones”

Deputatul USR Lucian Stanciu Viziteu, vicelider al grupului USR și membru în Comisia comună pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activității SRI, consideră că raportul privind colaborarea dintre SRI și Agenția Națională de Integritate este superficial, nedocumentat și nu conține nicio probă factuală pentru a susține gravele acuzații aduse.

Claudiu Manda și colegii săi din PSD-ALDE au reușit performanța de a scrie un raport despre activitatea SRI în relația cu ANI fără să fi vizitat măcar o singură dată unitățile Serviciului Român de Informații care se ocupau în mod real cu probleme de corupție”, arată deputatul USR.

Majoritatea PSD-ALDE din comisia de control SRI comite un abuz de putere fără precedent atunci când face acuzații extrem de grave fără a prezenta nicio probă! Majoritatea PSD-ALDE îl acuză pe ambasadorul român la Washington că făcea poliție politică fără nicio probă! Printr-un singur document, PSD-ALDE aruncă cu mizerii atât asupra diplomației românești, cât și asupra celor care lucrează în sistemul românesc de securitate”, explică Viziteu.

Singura nemulțumire a celor de la PSD-ALDE față de Serviciul Român de Informații se datorează faptului că această instituție a fost extrem de activă în lupta împotriva corupției. Acest lucru a făcut ca majoritatea din comisie să nu își dorească niciodată să facă un control real, democratic, asupra activității SRI, ci doar să acționeze în interesul liderilor politici condamnați sau trimiși în judecată, precum Liviu Dragnea, Darius Vâlcov ș.a.”, mai spune deputatul USR.

Regret faptul că domnul Manda părăsește comisia pentru un job la Bruxelles fără ca în acești aproape doi ani să fi încercat măcar să vadă cum este să faci un control real la SRI. Sper ca următorul președinte al comisiei să fie mai interesat de un control real decât de spectacole mediatice”, mai spune Viziteu.

Mai multe detalii în Opinia separată redactată de deputatul USR Lucian Stanciu Viziteu la raportul SRI-ANI întocmit de Comisia Manda.