Meleșcanu trebuie să demisioneze urgent

Meleșcanu trebuie să demisioneze urgent

USR consideră că Teodor Meleșcanu nu mai poate rămâne nicio zi în funcția de Președinte al Senatului României, după decizia de azi a Curții Constituționale.
Curtea Constituțională a constatat astăzi abuzul la care PSD a recurs, în 10 septembrie 2019, în cadrul procesului de alegere a noului lider al Senatului. Senatorii USR au votat în unanimitate împotriva candidaturii lui Teodor Meleșcanu.

”Alegerea lui Teodor Meleșcanu în fruntea Senatului României a fost încă un abuz al PSD-ului, încă o încălcare flagrantă a regulamentului de funcționare al Senatului. Acesta este adevăratul stat paralel, statul de ne-drept, în care partidul aflat la putere își impune voința împotriva literii și spiritului legii” spune Adrian Wiener, liderul grupului USR din Senat.

De asemenea, USR consideră că demisia lui Meleșcanu din fruntea Senatului se impune cu atât mai mult cu cât ieri au devenit publice acțiunile sale în calitate de diplomat și reprezentant al regimului comunist din România, acțiuni pentru care Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) s-a sesizat din oficiu.