USR respinge orice formă de naționalism și demagogie politică

USR respinge orice formă de naționalism și demagogie politică

USR respinge orice formă de naționalism și demagogie politică, indiferent de forma în care este ea prezentată. Proiectul de lege privind ”autonomia Ținutului Secuiesc”  depus de deputații UDMR Zsolt-Istvan Biro şi József-György Kulcsar-Terza și care a ajuns la Senat este încă un exemplu de demagogie și cinism politic din partea unei formațiuni care timp de 30 de ani nu a făcut mare lucru pentru dezvoltarea economică a zonelor locuite cu preponderență de maghiari și care, din când în când, la fel ca și aliatul său politic – PSD – se folosește oportunistic de cartea naționalismului.

Radu Mihail, liderul grupului USR din Senat: ”Acest proiect a fost gândit să ajungă în dezbaterea Parlamentului la debutul campaniei electorale pentru alegerile locale, marea miză – de 30 de ani – a UDMR. Ghinionul a făcut ca din cauza Stării de Urgență alegerile locale să se amâne așa că această fumigenă electorală a picat în gol. UDMR-ul nu se sfiește să folosească aceleași metode de campanie electorală ca și PSD, aliatul lor de mai bine de 20 de ani: demagogie și nationalism. Altfel, UDMR nu a făcut nimic pentru dezvoltarea economică a județelor în care locuiesc maghiarii, aceștia fiind lăsați să se descurce singuri, fără atragerea de investiții sau de fonduri europene, victime sigure ale altui nationalism oporunist, cel al lui Vikor Orban.”

Proiectul a trecut tacit de Camera Deputaților de o săptămână. La fel ca zeci de alte legi zilnic pe care PSD refuză să le pună pe ordinea de zi la vot. Proiectul fusese respins de comisiile de specialitate, dar PSD care are majoritatea încă în Parlament și toate butoanele nu a pus acest proiect pe ordinea de zi la vot! Adică marii naționaliști care se îmbracă în costume populare ori de câte ori au ocazia, au lăsat să treacă o astfel de lege fără ca deputații să aibă ceva de spus. 

Un astfel de proiect de lege contravine Constituției României și nu ne ajută în niciun fel într-o perioadă dificilă precum cea prin care trecem. Din fericire, Senatul este camera decizională și proiectul nu mai poate trece pe sub preș. Senatorii USR vor vota împotriva proiectului privind ”autonomia ”autonomia Ținutului Secuiesc”  depus de deputații UDMR Zsolt-Istvan Biro şi József-György Kulcsar-Terza.