Deputații USR nu au votat moțiunea PSD împotriva ministrului Monica Anisie

Deputații USR nu au votat moțiunea simplă depusă de PSD împotriva ministrului Educației, dar Uniunea Salvați România nu poate trece cu vederea greșelile făcute de ministrul Monica Anisie de la preluarea acestei funcții atât de importante.

De la declarația surprinzătoare potrivit căreia nu are ce să facă pentru Educație dacă i se alocă un buget de 6% din PIB și până la brambureala recentă cu școala online, actualul ministru nu doar că nu a reușit să rezolve din problemele tradiționale ale sistemului de Educație, dar a luat măsuri ce au împins mulți părinți, elevi și profesori pe culmile disperării.

A stabilit obligații pentru părinți și copii fără a ține cont de realitatea dură potrivit căreia aproape două treimi dintre elevi au acces limitat la internet și nici nu dispun de computere, tablete sau telefoane smart. Nu a venit cu măsuri concrete și eficiente de digitalizare reală a sistemului de Educație și a eșuat până și în ceea ce privește asigurarea de măști elevilor care se pregătesc pentru examenele naționale de peste mai puțin de o lună.

Sperăm ca doamna ministru Anisie să găsească inspirația și înțelepciunea de a lua în perioada ce urmează cele mai bune măsuri pentru toți actorii implicați în sistemul Educație. Nu de alta, dar nu ne mai putem permite experimente!

Educația trebuie să fie cu adevărat o prioritate, iar elevul trebuie să fie în centrul tuturor măsurilor adoptate!