Proiectul USR pentru ajutorarea copiilor din familii defavorizate, adoptat în Senat

Proiectul USR pentru ajutorarea copiilor din familii defavorizate, adoptat în Senat

Proiectul senatoarei USR Silvia Dinică pentru acordarea de alimente, îmbrăcăminte și produse de igienă copiilor și tinerilor proveniți din familii defavorizate, celor lipsiți, temporar sau permanent, de ocrotirea părinților, în situațiile generate de calamități naturale, epidemii, pandemii, incendii sau accidente, a fost adoptat cu 102 voturi ”pentru” în Senat.

“Această pandemie a lovit comunitățile sărace, iar zeci de mii de copii nu au beneficiat de educație și suport emoțional. Suntem in situația în care 32% dintre copiii din țara noastră trăiesc sub pragul de sărăcie, iar peste 150.000 dintre aceștia adorm flămânzi. Amendamentul meu nu se referă doar la actuala criză ci oferă cadrul legal de intervenție rapidă în cazul oricărei situații critice generate de calamnități naturale, în beneficiul copiilor defavorizați. Sper ca partidele politice din Camera Deputaților, cameră decizională, să poată recunoaște aceste realități și să poată vedea necesitatea acestor măsuri.”, transmite senatoarea Silvia Dinică, inițiatoarea proiectului de lege.

Printr-un amendament la Legea asistenței sociale nr. 292/2011 din 23 decembrie 2011, senatoarea USR introduce calamitățile naturale, epidemiile, pandemiile, incendiile sau accidentele în cadrul situațiilor în care se acordă ajutoare de urgență pentru copii.

Un alt amendamament include ”produsele de îmbrăcăminte, produse de igienă și materiale, inclusiv cele acordate în cadrul programelor de sprijin educațional” în rândul produselor ce pot fi acordate drept ajutoare copiilor defavorizați, în situații de urgență.

Proiectul de lege poate fi consultat aici:https://www.senat.ro/Legis/Lista.aspx?cod=22858&pos=0&NR=b223&AN=2020