PSD aruncă în haos bugetul țării

PSD aruncă în haos bugetul țării

USR avertizează că PSD aruncă în haos bugetul României prin modificările aduse la rectificarea bugetară în Comisiile de Buget-Finanțe din Parlament. Două dintre modificările aduse la rectificarea bugetară, respectiv majorarea pensiilor cu 40% în loc de 14% și plafonarea împrumuturilor României de la 44% la 40%, destabilizează complet bugetul țării.

Majorarea pensiilor cu 40% înseamnă o gaură de zeci de miliarde în bugetul statului, care nu poate fi acoperită decât din împrumuturi sau din creșteri de taxe și impozite, lucru știut încă de anul trecut, de când PSD a aprobat legea fără să-și bată capul că statul român nu are bani. În mod perfid, PSD care a explodat cheltuielile statului pe datorie în ultimii ani, a propus micșorarea plafonului de îndatorare al României, ceea ce limitează variantele Guvernului de a ține sub control deficitul.

”România nu poate plăti pensiile decât într-un singur mod. Banii nu pot veni din cer, și nu am descoperit o rezervă de aur sau petrol pe care să ne bazăm. Vom plăti fie din taxe mai multe pe muncă, fie din împrumuturi interne-externe, deficit, inflație. Asta înseamnă că vom eroda puterea de cumpărare a banilor și vom face rău chiar celor pe care pretindem că îi ajutăm”, a spus deputatul USR Claudiu Năsui în timpul ședinței comune a Comisiilor de Buget Finanțe care au adoptat raportul cu modificări pentru rectificarea bugetară.

”În fiecare  lună din 2020, fondul de pensii publice a avut un deficit în medie de câte 1,1 miliarde de lei/lună. Asta se întâmpla înainte de creșterea pensiilor de anul acesta. Dacă am crește cu 40% valoarea punctului de pensie, am mai adăuga câte 2,6 miliarde de lei deficit în fiecare lună. Într-un an, asta ar însemna 31 de miliarde de lei doar pentru a plăti creșterea promisă mincinos. În mod sustenabil, creșterea pensiilor se poate realiza doar dacă crește numărul salariaților din sectorul privat și salariul mediu din țară”, a explicat deputatul USR Cristian Seidler, membru în comisia de Muncă care a dezbătut săptămâna trecută rectificarea bugetară.

Mai grav este că pensiile speciale sunt în continuare în vigoare din cauza jocurilor politicianiste ale vechilor partide care doar i-au amăgit pe români cu proiecte neconstituționale. Așteptăm în septembrie o decizie favorabilă a CCR cu privire la impozitarea pensiilor speciale pe 30 septembrie.