Inundații în Brașov și Câmpulung: primarii Allen Coliban și Elena Lasconi îi ajută pe oamenii afectați

Inundații în Brașov și Câmpulung: primarii Allen Coliban și Elena Lasconi îi ajută pe oamenii afectați

Aproape 200 de gospodării din Brașov și Câmpulung Muscel au fost inundate în urma ploilor torențiale din weekend. 

Primarii USR PLUS Elena Lasconi și Allen Coliban îi ajută pe oamenii afectați, iar la această oră sunt pe teren, împreună cu pompierii, polițiștii și voluntarii care îi ajută să facă evaluarea pagubelor din gospodării, pentru ca oamenii să primească ajutor financiar.

În Brașov, 143 de gospodării din Stupini, un cartier al municipiului, au fost afectate de inundațiile provocate de ruperea digului de pe pârâul Ghimbășelul. Au fost inundate și 78 de anexe gospodărești, inclusiv beciuri, 14 magazine, aproape 2 kilometri de străzi și 32 de fântâni.

Edilul Allen Coliban a făcut un Comandament de criză cu ISU, Poliția Națională, Jandarmeria, Apele Române, Poliția Locală și Serviciul de Voluntari pentru Situații de Urgență, a intervenit cu motopompele primăriei ca să scoată apa din case și a organizat echipe de voluntari care să îi ajute pe oamenii afectați să evalueze pagubele din gospodării. 

Viceprimarul Flavia Boghiu s-a asigurat că locuitorii afectați de inundații vor avea apă potabilă, astfel Compania Apă din subordinea Primăriei Brașov a trimis două cisterne cu apă potabilă la fața locului. Alături de Allen Coliban, Flavia Boghiu a fost, ieri, împreună cu voluntarii SVSU pentru a inventaria pagubele lăsate în urmă de inundații.

Totodată, Allen Coliban a anunțat că malurile digului vor fi înălțate, în cadrul unui proiect al Apelor Române, pentru ca astfel de tragedii să nu se mai repete.

Și în Câmpulung Muscel, peste 30 de gospodării au fost inundate, din cauza ploilor torențiale. După 16 ore de muncă, autoritățile locale au reușit să scoată apa din case, iar un consilier local a curățat o stradă plină de pământul și pietrișul antrenate de torenți.

Gospodăriile inundate se află pe o stradă care a fost asfaltată în urmă cu câțiva ani și care nu avea amenajate șanțuri și rigole pentru scurgerea apei de ploaie.

Primarul Elena Lasconi a anunțat că strada va fi reabilitată din nou, pentru ca locuitorii să fie în siguranță.