USR rămâne în continuare determinat și Dacian Cioloș va propune până la începutul săptămânii viitoare un guvern în Parlament: „România are nevoie urgentă de un guvern cu puteri depline”

USR rămâne în continuare determinat și Dacian Cioloș va propune până la începutul săptămânii viitoare un guvern în Parlament: „România are nevoie urgentă de un guvern cu puteri depline”

Dacian Cioloș, președinte USR și prim-ministru desemnat de președintele României, va face o propunere de guvern până la începutul săptămânii viitoare în Parlament, indiferent ce se întâmplă.

USR face apel la PNL să nu fugă de responsabilitate pentru că România are nevoie de un guvern cu puteri depline.

USR așteaptă în continuare ca PNL să își asume responsabilitatea unei negocieri pentru a găsi soluții împreună.

„Din momentul în care a făcut o propunere de prim-ministru, USR a avut un singur obiectiv: să formeze cât mai repede un guvern cu puteri depline, care să ofere soluții pentru combaterea pandemiei, pentru rezolvarea crizei prețurilor energiei și pentru reformele din PNRR.
În acest sens, am propus PNL și UDMR să refacem coaliția pornind de la un program pe care l-am propus cu soluții concrete.

Din păcate, am constatat și astăzi că PNL refuză, deocamdată, o negociere cu premierul desemnat de președintele Iohannis și nu pot să fac decât, în continuare, un apel la PNL să nu fugă de responsabilitate pentru că România are nevoie de un guvern. Eu sper să putem găsi soluția.


Oricum, în ceea ce privește USR, în aceste condiții și din dorința de a rezolva cât mai repede criza prin care trecem, USR rămâne în continuare determinat și eu, ca premier desemnat, rămân determinat să propun până la începutul săptămânii viitoare un guvern în Parlament pentru că acolo se vede dacă există sau nu o susținere pentru un guvern”, a declarat Dacian Cioloș.

USR se va întruni duminică după-amiază în cadrul unei ședințe a Comitetului Politic, în care va fi discutat și programul de guvernare și lista de miniștri.

„Până duminică, dacă PNL e în continuare interesat de discuții, știe unde să ne găsească, oricum noi mergem înainte și, până la începutul săptămânii viitoare, vom face o propunere în Parlament indiferent ce se întâmplă.
România are nevoie urgentă de un guvern cu puteri depline. Nu cred că este momentul acum să stăm și să pansăm tot felul de ego-uri rănite, important e să discutăm și noi asta am și propus, și să oferim soluții.

Nu e PNL pregătit să ofere soluții, nicio problemă, USR va face acest lucru și ne vom asuma mandatul pe care l-am luat până la capăt.
Până duminică după-amiază, PNL știe unde să ne găsească în cazul în care au alte idei prin care să găsim formule de lucru împreună acum și nu mai târziu. E o urgență acum să oferim soluții”, a mai afirmat Dacian Cioloș.

(Foto: Inquam Photos/Octav Ganea)