Brașovul devine primul municipiu din România care folosește 100% energie verde

Brașovul, administrat de primarul USR Allen Coliban, a devenit primul oraș din România care folosește 100% energie verde.

Energia verde este folosită în 75 de instituții și 525 de puncte de consum, fiind utilizată chiar și pentru producerea zăpezii artificiale în Poiana Brașov. Toate beculețele, centralele și școlile din subordinea Primăriei Brașov folosesc în prezent energie provenită din surse regenerabile.

În plus, primarul USR al Brașovului a reușit să obțină energia verde la același preț cu energia convențională.

„Brașovenii pot fi mândri să știe că orașul lor a câștigat o nouă bătălie în lupta cu încălzirea globală deoarece, în urma negocierii pe care am avut-o cu furnizorul de energie, suntem primul municipiu din România care folosește 100% energie verde,” a afirmat Allen Coliban.

Conform Agenției Europene de Mediu, consumul de energie este factorul principal care duce la poluarea cu gaze cu efect de seră.

Încă de la preluarea mandatului, Allen Coliban a demarat un vast program prin care intenționează să transforme Brașovul în Capitala Verde a României. Printre măsurile importante luate pentru a avea un oraș mai verde se află și creșterea numărului de mijloace de transport public nepoluante.
Brașovul are în prezent 121 de troleibuze si autobuze nepoluante, 111 electrice și 10 hibride77 de autobuze electrice au intrat în circulație în acest an, flota acestora fiind completată recent, la mijlocul lunii noiembrie, cu 10 autobuze hibrid noi de la Mercedes, în valoare de 13,4 milioane de lei, achiziționate din fonduri europene.