Primarul Camelia Bertea a reușit să redeschidă centrul de permanență din Victoria

Primarul Camelia Bertea a reușit să redeschidă centrul de permanență din Victoria

După ce a reușit să mobilizeze o întreagă comunitate și să strângă fondurile necesare din donații pentru a moderniza și redeschide Spitalul Orășenesc, Camelia Bertea, primărița USR din Victoria, a reușit să redechidă și centrul de permanență din oraș, cu ajutorul angajaților din primărie și al voluntarilor. Totul fără să cheltuiască niciun leu de la bugetul local.

Centrul are scopul de a facilita accesul la serviciile medicale oferite de medicii de familie, și în afara orelor de program al acestora, și va funcționa de luni până vineri între orele 15.00-8.00, iar sâmbăta, duminica și în zilele declarate sărbători legale, 24 de ore din 24. Șase medici și șase asistente vor lucra în cadrul centrului. 

„Cu ajutorul angajaților din Primărie și al voluntarilor, am igienizat spațiul, am zugrăvit și l-am amenajat pentru a putea fi dat în folosință în cele mai bune condiții.

Am montat uși de termopan primite sub formă de sponsorizare din partea firmei Ronemar SRL.

Iar Spitalul Orășenesc a împrumutat Centrul cu mobilierul și aparatura necesare pentru începerea și desfășurarea activității până la aprobarea proiectului de buget local, în ședința Consiliului Local de săptămâna viitoare.

Odată cu aprobarea proiectului de buget, vom aloca fondurile necesare achiziționării de mobilier și aparatură nouă pentru Centrul de pemanenţa, care de 13 ani nu a mai primit niciun leu de la bugetul local.

Mulțumesc colegilor din Primărie și voluntarilor care au ajutat la amenajarea Centrului, firmei Ronemar pentru donația de uși și conducerii Spitalului Orășenesc pentru sprijinul acordat!”, a declarat Camelia Bertea în cadrul unei postări pe pagina sa de Facebook (detalii, aici). 

Reamintim faptul că primarul Camelia Bertea a reușit, anul trecut, să redeschidă Spitalul Orășenesc Victoria cu ajutorul a mii de oameni din diaspora și din comunitatea locală, care au răspuns apelului său și au reușit să strângă, împreună, 90.000 de euro.

Toți acești voluntari au contribuit cu dotări de care spitalul avea nevoie, au donat mobilier, și-au dedicat timpul liber și au făcut muncă voluntară, de la instalarea mobilierului medical, până la asigurarea unui drum de acces către spital, pentru a ajuta la redeschiderea cât mai rapidă a acestui spital.

Primăria condusă de Camelia Bertea și Consiliul Local au alocat 152.000 de euro pentru investiții în Spitalul Orășenesc din Victoria.

Datorită lor, 20.000 de oameni din Victoria și din apropierea orașului acum un spital modern, dotat cu echipamente de calitate, unde se pot trata fără a parcurge zeci de km până la cel mai apropiat spital.

Acest lucru a fost posibil fără niciun ban de la Guvern, doar din bugetul local și donații.