USR face un apel la Guvern să adopte măsuri rapide pentru a asigura securitatea energetică a României

USR face un apel la coaliția PSD – PNL pentru a adopta măsuri rapide, care să sprijine românii în plină criză și să asigure securitatea energetică a României: de la scăderea TVA pentru energie, gaze și carburanți până la modificarea Legii Offshore care să permită exploatarea gazelor din Marea Neagră.

Liderii coaliției de guvernare se întrec în declarații publice, dar în practică nu adoptă nicio măsură eficientă. În schimb, USR a depus deja inițiative legislative în Parlament care vizează scăderea TVA la energie, gaze și carburant și care pot fi adoptate rapid pentru bine românilor. În plus, coaliția PSD-PNL trebuie să scoată de la sertar Legea Offshore.

”Am văzut că premierul aduce în discuție Legea Offshore și o promite în parlament într-o lună sau două. E foarte târziu, de doi ani de zile spunem că această lege trebuie să fie o prioritate națională, dar nu a fost. E nevoie urgentă de această lege și de un cadru fiscal corect pentru statul român și pentru investitori. Deși România nu depinde covârșitor de importuri de energie din Rusia, securitatea energetică este de importanță majoră pe termen lung”, a declarat președintele interimar al USR Cătălin Drulă.

“Guvernul trebuie să își asume o lege clară pentru deblocarea gazelor din Marea Neagră. În timp ce rușii atacă necontenit în Ucraina, deja se pune în discuție oportunitatea de a renunța la importurile de gaze și țiței rusesc. Însă, guvernul României continuă cu naționalismul economic și cu loviturile în mediul privat. Vreau să atrag atenția coaliției PSD-PNL că adoptarea acestei legi în regim de urgență este o problemă de importanță strategică pentru România. De asemenea, guvernul trebuie să termine cu bâlbâielile și să adopte măsuri clare de reducere a taxelor la energie și carburanți”, a declarat deputata USR Cristina Prună.

(Foto: Inquam Photos)