Dominic Fritz: Am câștigat primul proiect de digitalizare pe fonduri europene din istoria Primăriei Timișoara

Dominic Fritz: Am câștigat primul proiect de digitalizare pe fonduri europene din istoria Primăriei Timișoara

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, anunță demararea primului proiect de digitalizare pe fonduri europene din istoria primăriei, în valoare de 4 milioane de lei, care are ca țintă reformarea sistemului informatic.

Concret, banii se vor duce în:

  • crearea unui portal unic de contact persoană fizică/juridică cu administrația publică;
  • îmbunătățirea modului de prezentare a informațiilor de interes public (HCL-uri, achiziții, concursuri de angajare);
  • crearea unei hărți care să includă informații de interes public (lucrări de utilitate publică, servicii publice recurente);
  • identitate digitală unică;
  • crearea unui sistem de alerte relevante pentru cetățeni (de ex. lucrări planificate în zonă, restricții de trafic);
  • demararea procesului de arhivare digitală a documentelor din Primărie.

„În ultimul deceniu, investițiile în digitalizarea Primăriei au fost ridicol de mici.

O politică strategică greu de înțeles, în condițiile în care peste 92% din timișoreni au conexiune la internet acasă și peste 88% accesează internetul zilnic. Cifre peste media europeană și cea națională.

O parte din munca desfășurată în ultimul an este vizibilă: mutarea unor funcții și informații pe micro site-uri precum site-ul pentru COVID-19, prezentarea bugetului local, transparența plăților făcute de administrație ori înscrierea pentru locurile la creșă. Introducerea unor formulare online. Elaborarea primei strategii de Smart City și transformare digitală.

Demararea procedurilor pentru macheta digitală a orașului, digital twin city. Implementarea unui sistem modern de repartizare a apelurilor după nevoile apelantului și urmărirea parcursului sesizărilor făcute de cetățeni.

Dar mai este și munca nevăzută, făcută de o mână de oameni care începe să-și arate rezultatele.

Am câștigat primul proiect de digitalizare pe fonduri europene din istoria Primăriei Timișoara, în valoare de 4 milioane de lei, pentru a implementa măsuri concrete de reformare a sistemului informatic.

Îi mulțumesc consilierului meu personal, Valentin Mureșan pentru munca de pionierat în digitalizarea Primăriei și le mulțumesc celor din echipa de proiect pentru toată munca depusă”, a declarat Dominic Fritz.

(Foto: Inquam Photos)