Denisa Neagu: Coaliția toxică PSD-PNL-UDMR crește ratele românilor. ROBOR, cea mai mare valoare de la Victor Ponta încoace

Denisa Neagu: Coaliția toxică PSD-PNL-UDMR crește ratele românilor. ROBOR, cea mai mare valoare de la Victor Ponta încoace

În doar opt luni de guvernare PSD-PNL-UDMR, indicele ROBOR la 3 luni a ajuns la 4,7%. Este cea mai mare valoare din ultimii 9 ani, de pe vremea guvernării Ponta-PSD (în aprilie 2013, ROBOR la 3 luni ajunsese 4,72%). Aceasta înseamnă că toți românii care au credite în lei cu o dobândă variabilă vor plăti rate mai mari.

Denisa Neagu, deputat USR: „În august 2021, când USR era încă la guvernare, indicele avea o valoare 1,52%, iar din septembrie trendul a fost numai de creștere, ajungând acum să aibă o valoare cu peste 300% mai mare. Totul în numai în opt luni ale guvernării PSD-PNL-UDMR.

Actuala guvernare nu este în stare să gestioneze o criză economică. Din luna octombrie se chinuie să găsească soluția cea mai bună pentru creșterea facturilor la energia electrică și gaze naturale. S-au dat patru ordonanțe pentru plafonarea prețurilor fără însă a avea un efect real. Românii continuă să plătească facturi exorbitante pentru energie. Concomitent au crescut inflația și prețurile produselor de bază și ale serviciilor. Românii devin din zi în zi mai săraci.

Asemenea unor mafioți care aruncă bani din elicopter, guvernații au început să arunce în stânga și-n dreapta cu vouchere. Familiile cu venit mai mic de 600 lei/lună sau cei cu pensii mai mici de 1500 lei/lună vor primi un voucher pentru alimente de bază de 50 euro, adică de 247 lei. O dată la două luni și nu de acum, din aprilie, ci după 1 iunie. Elevii cu burse sociale vor primi lunar un voucher de 30 de euro, adică 148 lei, pentru cumpărarea de alimente, rechizite și haine. Sume derizorii pentru a combate cu adevărat creșterile mari de prețuri.

Măsurile economice adoptate de coaliția PSD-PNL-UDMR sunt doar praf în ochi, măsuri care să-i facă pe români să creadă că cei de la putere nu i-au uitat. Dar avem de-a face cu un ajutor derizoriu, strict populist.

După Victor Ponta, Viorica Vasilica Dăncilă și Liviu Dragnea, este momentul ca Marcel Ciolacu să se laude că a făcut ceva pentru români. Da, a făcut… le-a aruncat niște fărâmituri. Nimic mai mult.”