Cătălin Drulă, președintele USR, despre aderarea la Schengen: Austria are o poziție irațională și inamicală la adresa României

Cătălin Drulă, președintele USR, despre aderarea la Schengen: Austria are o poziție irațională și inamicală la adresa României

Cătălin Drulă, președintele USR, a criticat poziția Austriei pe tema aderării României la Schengen și a cerut PNL să facă eforturi la nivelul PPE pentru a-i convinge pe politicienii austrieci să nu voteze împotriva României.

„Vedem o poziție absolut îngrijorătoare și nejustificată a guvernului austriac, condus de partidul popular austriac, partidul care este colegul și fratele PNL în familia popularilor europeni. Partidul Popular European care este la guvernare și care are premierul, cancelarul austriac și ministrul de Interne se pare că se opune intrării României și Bulgariei în Schengen. Este o poziție absolut nejustificată, irațională, inamicală la adresa românilor și a statului român și sper că va exista până la urmă rațiune, sub presiunea celorlalte guverne europene să se ia decizia potrivită”, a declarat Cătălin Drulă.

USR a făcut eforturi constante la nivelul UE pentru a-și convinge partenerii europeni că România îndeplinește toate standardele necesare și trebuie acceptată în spațiul Schengen.

„Noi am lucrat intens în aceste luni, și vizibil, și în spatele scenei, cu partenerii noștri din familiile politice europene și ați văzut că s-a rezolvat și opoziția Olandei. Toate țările acum susțin aderarea României la Schengen. Sperăm ca președintele Iohannis, premierul Ciucă și ministrul de Externe să-i convingă pe cei din partidul popular austriac că nu pot folosi folosi o temă rasistă, extremistă, împotriva României și să refuze acest drept legitim pentru care România așteaptă de 15 ani ”, a mai spus președintele USR.