Claudiu Năsui, fost ministru al Economiei: Gabriel Țuțu, inculpat de DNA, este protejatul lui Virgil Popescu

Claudiu Năsui, fost ministru al Economiei: Gabriel Țuțu, inculpat de DNA, este protejatul lui Virgil Popescu

USR a demarat procedurile de schimbare a lui Gabriel Țuțu de la conducerea Romarm, în perioada în care a fost la guvernare. Procedura s-a oprit pentru că Virgil Popescu a schimbat CA-ul companiei, imediat după eliminarea USR din Guvern, spune fostul ministru al Economiei Claudiu Năsui.

„Puteți să vă imaginați genul de protecție masivă pe care o avea domnul Țuțu din partea sistemului. Acest domn avea de departe unul dintre cele mai solide contracte făcute de pe vremea guvernului Orban. Un contract extrem de favorabil care însemna că dacă nu faci foarte mulți pași, fie nu poți să-l dai afară, fie trebuie să-i plătească statul român foarte mulți bani. Evident, am început procedura. Am apucat să schimb CA-ul Romarm cu oameni extraordinari, anunțați prin comunicat de presă, nu pe șest ca acum. Domnul Virgil Popescu a repus în funcție toți administratorii speciali din companiile de stat pe care îi dădusem eu afară și a oprit, evident, procedura de concediere a domnului Țuțu” a declarat deputatul USR.

Compania Romarm este paralizată în prezent de probleme și nu produce nimic, a mai arătat deputatul USR, atrăgând atenția că singura soluție de eficientizare a companiilor de stat este căutarea unor investitori privați care să liciteze și să le cumpere.

„Compania Romarm în sine nu produce nimic, dar este co-acționară cu ministerul Economiei în toate celelalte companii de stat producătoare de armament. Singura soluție ca să scăpăm nu doar de Țuțu, ci de toate aceste mafii care roiesc în jurul companiilor de stat este soluția pe care am adoptat-o la COS Târgoviște. Să căutăm investitori privați care să liciteze și să cumpere aceste companii. Atât timp cât aceste companii vor rămâne de stat, ele nu vor fi decât o vacă de muls pentru diverși dubioși de tipul domnului Țuțu”, a concluzionat deputatul USR.

Mai multe informații aici: https://www.facebook.com/ClaudiuNasui/posts/728514961975159