Primarul Brașovului, Allen Coliban: Ministrul Bode vrea să ia Cetatea Brașovului la MAI!

Primarul Brașovului, Allen Coliban: Ministrul Bode vrea să ia Cetatea Brașovului la MAI!

Dintr-o ambiție personală, ministrul hoț Lucian Bode nu vrea să restituie cetatea Brașovului primăriei conduse de Allen Coliban.

Primăria Brașov a recâștigat în instanță Cetatea Brașovului în domeniul public al Statului Român (într-un litigiu cu ARO și SIF). Un proces în care Statul Român, prin Guvernul României, NU s-a prezentat să își apere interesul. Decizia a devenit definitivă în noiembrie 2022.

Guvernul promisese, prin documente oficiale, că va transfera Cetatea în proprietatea Municipiului Brașov imediat ce hotărârea de instanță va rămâne definitivă. Iată însă că Ministerul Afacerilor Interne intră pe fir și vrea să își treacă în patrimoniul propriu cetatea.

Voci din MAI spun că este o ambiție personală a domnului Bode, motivată de războiul politic pe care îl duce cu toți cei care îi cerem demisia pentru furtul intelectual dovedit. Pe scurt, un abuz în serviciu.

„Fac apel și la parlamentarii de Brașov, pentru a dovedi unitate pe acest subiect. Este urgentă interpelarea și chemarea în Parlament a Ministrului pe această temă, dar și lupta la nivel legislativ pentru finalizarea urgentă a transferului de proprietate a Cetății către Municipiul Brașov. Avem bani în buget pentru stoparea degradării zidurilor, există și fonduri nerambursabile pe care nu le putem folosi din motiv că nu avem Cetatea în proprietate, prin urmare avem nevoie de o rezolvare rapidă a acestei probleme. Lucrurile nu vor rămâne așa. Este momentul să strângem rândurile și să ne recuperăm Cetatea”, spune primarul Brașovului, Allen Coliban.

În acest context, a fost lansată o petiție publică pentru ca primăria Brașov să primească cetatea – http://bit.ly/cetateabrasovului.