Oana Țoiu: Premierul Ciucă vrea în continuare suprataxarea contractelor part-time

Oana Țoiu: Premierul Ciucă vrea în continuare suprataxarea contractelor part-time

Deputata USR Oana Țoiu a anunțat, astăzi, că premierul Nicolae Ciucă se opune oficial, printr-un răspuns negativ din partea Guvernului, inițiativei legislative USR de a elimina supraimpozitarea muncii part-time și a făcut apel la parlamentarii PNL să voteze totuși legea USR în comisii.

„Premierul PNL Nicolae Ciucă a trimis oficial punctul de vedere negativ al Guvernului. Cerem parlamentarilor care se mai consideră de dreapta să se dezică de punctul de vedere negativ al premierului Ciucă și să deblocheze legea noastră în comisii”, a declarat Oana Țoiu.

Realitatea este că doar unul din 10 contracte cu normă parțială a fost transformat în contract cu normă întreagă și peste 280.000 au fost închise. Până la finele anului trecut, sunt 76.000 de contracte încetate cu normă parțială în învățământ, 38.000 de contracte cu normă parțială încetate în comerț, 26.000 în domeniul transporturilor, 26.000 în domeniul administrație și suport și peste 21.000 în domeniul HoReCa.

„Numărul contractelor cu normă parțială închise crește. Asta, în condițiile în care România, chiar și înainte de impunerea suprataxării, avea 3-4% din contracte cu normă parțială, deși există țări din Uniunea Europeană, Olanda, de exemplu, unde unul din două contracte are normă parțială, iar media Uniunii Europene este de unul din patru contracte. Deci noi aveam deja de zece ori mai puține contracte cu normă parțială față de alte țări și de aproape cinci ori mai puține față de media europeană”, a mai spus Oana Țoiu.

VIDEO: Declarațiile susținute de Oana Țoiu – https://youtu.be/76tNVMuZ4N4