USR cere ministrului Afacerilor Externe să nu valideze numirea Monicăi Babuc în funcția de director ICR Chișinău

USR cere ministrului Afacerilor Externe să nu valideze numirea Monicăi Babuc în funcția de director ICR Chișinău

USR cere ministrului Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, să nu valideze numirea Monicăi Babuc în funcția de director al ICR Chișinău, ceea ce ar fi un afront la adresa actualului guvern proeuropean de la Chișinău.

Senatorii USR au arătat, la audierea de ieri a Monicăi Babuc în Parlament, că este inadmisibil ca România să trimită ca reprezentant la Chișinău o persoană apropiată de fugarul Vladimir Plahotniuc, cel care susține acțiuni de destabilizare a guvernului moldovean.

„Nu e posibil ca singura strategie de cadre a ICR să fie susținerea politică a PSD sau PNL pentru o anumită funcție. Doamna Babuc a preluat conducerea unui partid imediat după ce Vladimir Plahotniuc a fugit din Republica Moldova. Ce urmează, să ne trezim că-l numim pe Sebastian Ghiță la conducerea ICR Belgrad? Măcar el își plătește singur cazarea”, a susținut senatorul Radu Mihail.

Senatorii USR au întrebat-o pe Monica Babuc dacă se dezice de acțiunile oligarhului fugar Vladimir Plahotniuc pentru că până în prezent nu a luat o poziție publică.

„Ați preluat conducerea Partidului Democrat din Moldova după fuga lui Plahotniuc. Dumnealui și Ilan Șor sunt supuși sancțiunilor SUA pentru fapte de corupție. Nu am văzut nicio declarație publică a dumneavoastră prin care să vă deziceți de Plahotniuc sau de ce a făcut el”, a spus senatorul Remus Negoi, membru al Comisiei de cultură din Senat.

Senatorul USR Cristian Bordei, membru al comisiei pentru politică externă din Senat, a atras atenția că asemenea numiri trebuie să aibă la bază competențele profesionale, nu cele politice, astfel încât România să nu se facă de râs pe plan internațional.