Protest USR Constanța, după ce primarul PNL Vergil Chițac i-a vândut o plajă din Mamaia președintelui PSD Constanța

Protest USR Constanța, după ce primarul PNL Vergil Chițac i-a vândut o plajă din Mamaia președintelui PSD Constanța

Membrii USR Constanța au organizat astăzi un protest față de un proiect al primarului Vergil Chițac prin care peste 800 de metri pătrați de plajă din Mamaia sunt vânduți unei firme conduse de liderul PSD Constanța, Ion Dumitrache.

„Primarul Vergil Chițac și consilierii PNL și PSD au decis că plajele Constanței nu aparțin constănțenilor, ci șefilor de partide și rechinilor imobiliari. Din păcate, consilierii PNL și PSD au ignorat apelul public lansat de USR Constanța în care li s-a cerut să nu voteze pentru vânzarea a 854 de mp de plajă în stațiunea Mamaia către liderul PSD, Ion Dumitrache. Primarului Vergil Chițac nici măcar nu i-a păsat că, în doar trei zile, peste 1.000 de oameni au semnat petiția prin care i s-a cerut retragerea de pe ordinea de zi a proiectului”, au transmis reprezentații USR Constanța.

USR Constanța a cerut zilele trecute tuturor consilierilor locali să voteze împotriva acestui proiect, printr-o scrisoare deschisă, și le-a atras atenția acestora că locuitorii orașului s-au săturat de combinațiile ilegale nefaste care au distrus orașul și plajele stațiunii Mamaia în 20 de ani de administrație sub conducerea lui Radu Mazăre şi a lui Nicuşor Constantinescu.

„Constănţenii nu v-au trimis în Consiliul Local pentru a face jocurile liderilor partidelor pe care le reprezentaţi și, cu atât mai mult, nu prin vânzări de terenuri ce l-ar face până și pe condamnatul penal Radu Mazăre să vă felicite. În Consiliul Local Constanţa reprezentaţi interesele constănţenilor, nu pe cele ale şefilor dumneavoastră. Prin urmare, în speranța că, în cele din urmă, veți găsi verticalitatea și independența necesară, vă îndemnăm să votați împotriva distrugerii plajelor stațiunii Mamaia”, a arătat USR Constanța în scrisoarea deschisă trimisă consilierilor locali.

Terenul vândut în stațiunea Mamaia este de fapt o bucată de plajă, nu un teren aferent construcției, ori plajele nu pot fi vândute. Suprafața de teren vândută este menționată însă în acte ca având o altă destinație, ceea ce reprezintă în sine un abuz și o ilegalitate.

Consilierii USR Constanța au lansat de asemenea o petiție pentru stoparea vânzării plajelor din stațiunea Mamaia.