„Avocata interlopilor”, Laura Vicol-Ciorbă, încearcă să-i intimideze pe parlamentarii USR

După ce USR a cerut sancționarea Laurei Vicol-Ciorbă și demiterea ei de la șefia Comisiei juridice pentru abuzurile repetate din cadrul dezbaterilor pe proiectele Predoiu de modificare a Codurilor penale și pentru votul pe care l-a dat în Comisia juridică în favoarea soțului implicat într-un dosar de evaziune fiscală, deputata PSD a demarat acțiuni de intimidare și amenințare.

Am primit o notificare din partea Laurei Vicol-Ciorbă, care mă amenință că trebuie să spun una sau alta, că altfel mă dă în judecată. Suntem obișnuiți cu amenințările PSD și le transmit că nu o să ne intimideze, o să continuăm să facem ce trebuie făcut, o să sancționăm în continuare orice abuz de genul celui petrecut în Comisia juridică la dezbaterea modificărilor la Codurile penale. Comisia juridică ar trebui să fie garant al respectării legii”, declară Ionuț Moșteanu, liderul grupului USR din Camera Deputaților.

Nu am venit în Parlament să mă las intimidat de avocata penalilor. Da, mi-am găsit mașina spartă în curtea Parlamentului, chiar după ce am demascat abuzurile Laurei Vicol în procedura de modificare a Codurilor penale. Da, am primit notificare de la o firmă de avocatură care o reprezintă pe Laura Vicol, prin care mi se spune să tac. Să nu spun nimic despre procesul penal al soțului ei, în care a fost condamnat (cel puțin la fond) pentru evaziune fiscală. Nu mă opresc să fac opoziție la ceea ce pare să devină noul USL: noul Partid Stat”, precizează deputatul USR Victor Ilie, membru în Comisia juridică.

Prin intermediul unei case de avocatură, Laura Vicol-Ciorbă i-a notificat pe deputații USR Ionuț Moșteanu și Victor Ilie să „înceteze imediat” ceea ce ea consideră a fi „acte de discreditare și denigrare profesională”, în caz contrar urmând să se adreseze instanței.

În fapt, „avocata interlopilor” este deranjată de faptul că USR a scos la lumină faptul că, în ședința Comisiei juridice din 4 aprilie 2023, deputata PSD a votat modificări la Codurile penale care ar fi putut fi în beneficiul soțului său, implicat într-un dosar de evaziune fiscală și grup infracțional organizat, cu termen 3 iunie 2023, la Tribunalul București. În acest fel, Laura Vicol-Ciorbă a încălcat prevederile Regulamentului Camerei Deputaților și ale Codului de conduită al deputaților și senatorilor, care o obligau să facă cunoscut orice interes care ar putea influența acțiunile sale publice.

Din aceste motive, dar și pentru modul abuziv în care a condus dezbaterile pe proiectele Predoiu de modificare a Codurilor penale, USR a depus o sesizare disciplinară pentru sancționarea deputatei PSD și a cerut înlocuirea ei de la conducerea Comisiei juridice.

Sesizarea disciplinară depusă de USR a fost discutată marți seara în Comisia juridică, în spatele ușilor închise, prilej pentru ca PNL, PSD și UDMR să facă scut în jurul Laurei Vicol-Ciorbă și să respingă solicitarea USR.