Diana Buzoianu, USR: PSD vrea să nu mai reciclăm deşeurile din echipamente electrice

Diana Buzoianu, USR: PSD vrea să nu mai reciclăm deşeurile din echipamente electrice

Diana Buzoianu, vicepreşedinta comisiei pentru mediu din Camera Deputaților, atrage atenția asupra unor modificări aberante care au fost propuse de reprezentanții PSD la ordonanța privind Fondul pentru Mediu.

”Mâine se va dezbate, după săptămâni întregi de primit zeci de pagini de amendamente, proiectul de lege care va aproba ordonanța de urgență privind Fondul pentru Mediu. Este o ordonanță vitală pentru reciclarea deşeurilor în România, dar care a fost măcelărită de când a ajuns în Parlament. Printre altele, PSD vrea ca, pentru deşeurile din echipamentele electrice, să renunțăm cu totul la obligații”, declară deputata USR Diana Buzoianu.

Deși România se află pe ultimele locuri în Uniunea Europeană în ceea ce privește reciclarea deșeurilor și, în ciuda investigațiilor penale privind deșeurile reciclate fictiv și eludarea sarcinilor fiscale către Fondul pentru mediu, PSD încearcă să facă în Parlamentul României ceea ce știe mai bine: îi scapă de răspundere pe cei care vor să nu respecte legea. 

Prin modificările propuse la ordonanță, PSD propune nici mai mult nici mai puțin decât desființarea obligației de reciclare a deşeurilor din echipamentele electrice. Practic, toate eforturile pe care importatorii, fabricanții și retailerii le-au făcut până la acest moment pentru a colecta și a trimite la reciclare deșeuri din echipamente electrice sunt anulate din amendamentele iresponsabile pe care PSD le vrea introduse în legislație.

”Cam aceasta este viziunea PSD pentru sănătatea mediului și a populației din România. Nici măcar nu îşi mai pun problema recuperării decalajelor față de celelalte state membre ale UE. Preferă să păstreze România la coada tuturor clasamentelor europene în ceea ce privește reciclarea. Iar PSD a contribuit din plin la această realitate, prin miniștrii mediului pe care i-a promovat și, iată, prin sabotarea politicilor de mediu și din Parlament”, conchide Diana Buzoianu.